Vairums pieļauj kļūdu: kāpēc olas ir jāvāra 32 minūtes?

© Depositphotos

To, kā vārīt vistu olas, zina visi, jo nav nekā vienkāršāka kā iemest tās ūdenī, pagaidīt līdz sāk vārīties un vārīt 5 līdz 10 minūtes atkarībā no tā, kādu tekstūru vēlamies panākt.

Taču izrādās, ka patiesi perfektu vistas olu var pagatavot ne mazāk kā 32 minūtēs, vēsta Prozoro.

Lai to izdarītu, būs nepieciešams ne tikai katls ar verdošu ūdeni, bet arī vēl viens katls vai bļoda, kurā arī būs ūdens, bet apmēram 30 grādu temperatūrā.

Olu starp šiem traukiem būs jāpārvieto ik pēc divām minūtēm, un ne citādi, taču rezultāts attaisnos pūles.

"Tā rezultātā dzeltenuma galīgā tekstūra būs diezgan šķidra, gandrīz šķidra centrā un kompaktāka un viendabīgāka pie robežas," skaidro pavāri, kuri izmanto šo metodi.