RECEPTE: Mednieku šnicele – sātīga un sulīga

© Pixabay.com

Maiga cūkgaļa kraukšķīgā panējumā, pasniegta ar aromātisku sēņu mērci.

Sastāvdaļas mērcei

  • 450 g šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 6 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 400-450 gaļas buljona
  • 1-2 tējkarotes balzametiķa
  • Pustējkarote cukura
  • Pustējkarote sāls
  • Ceturtdaļtējkarote maltu melno piparu
  • Trekns saldais krējums pēc garšas

Sastāvdaļas šnicelei

  • 4 gabaliņi cūkgaļas krūtiņas bez kaula
  • Sāls, malti melnie pipari, timiāns pēc garšas
  • 2 olas
  • 60 g miltu
  • 100 g rīvmaizes
  • 500 ml augu eļļas

Pagatavošana

1․ Sēnes sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolus sasmalcina. Ķiplokus izspiež caur presi.

2․ Pannā sakarsē 2 ēdamkarotes sviesta, 5 minūtes apcep sīpolus. Pievieno ķiplokus un gatavo vēl pusminūti.

3․ Tai pašā pannā ieber šampinjonus un apcep visu kopā 5-7 minūtes.

4․ Atlikušo sviestu liek pannā un samaisa, lai tas izkustu. Pieber miltus un maisot gatavo 2 minūtes.

5․ Pievieno buljonu kopā ar etiķi, cukuru, sāli, pipariem un timiānu.

Pēc pāris minūtēm samazina karstumu, uzliek vāku un atstāj uz 5-10 minūtēm.

6․ Pielej saldo krējumu, samaisa un pēc minūtes noņem no karstuma avota.

7․ Cūkgaļu ietin pārtikas plēvē un rūpīgi izdauza no abām pusēm. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

8․ Bļodiņā sakuļ olas ar šķipsniņu sāls. Citā traukā ieber miltus, vēl vienā - rīvmaizi.

9․ Katru cūkgaļas gabaliņu apviļā miltus, olā un rīvmaizē.

10․ Uz tīras pannas sakarsē eļļu. Apcep gaļu 3-4 minūtes no katras puses. Laiks var mainīties atkarībā no gabaliņu biezuma.

Labu apetīti!

IESKATIES ARĪ KOTLEŠU UN ŠNICEĻU PAVĀRGRĀMATĀ!

Virtuvē

Mums tik ierastās sviestmaizes, auzu pārslas, kafija un smalkmaizītes ir sliktākās iespējas, ko varat izvēlēties brokastīm, skaidro uztura speciālists Barteks Šemrajs portālam “onet.pl”.

Svarīgākais