Dedziniet taukus bez diētas: labākais dārzenis svara zaudēšanai

© Foto: pixabay.com

Jebkurš uztura speciālists pastāstīs par dārzeņu ēšanas priekšrocībām. Ēdienkartē obligāti jāiekļauj svaigi, vārīti vai sautēti burkāni, bietes, cukini. Bet daudzi cilvēki netaisnīgi aizmirst par kādu sezonas dārzeņu. Bet tieši to uzskata par izcilu tauku dedzinātāju, kas var atbrīvot no taukiem sānos un celulīta parādīšanās.  Pievienojiet to savai diētai un vērojiet, kā ķermenis sāk mainīties.

Tas ir ķirbi. Ķirbis satur sportistu iecienīto L-karnitīnu, kas paātrina vielmaiņu un sadedzina tauku nogulsnes. Turklāt tas ir bagāts ar T vitamīnu, kas arī labvēlīgi ietekmē vielmaiņas procesus un sniedz spēcīgu enerģijas lādiņu. Pat kafija un šokolāde nevar tik daudz uzmundrināt.

Ķirbī ir arī K vitamīns, kas noder cilvēkiem ar asins recēšanas problēmām, palīdz novērst osteoporozi pieaugušajiem, kā arī veicina D vitamīna uzsūkšanos bērniem, novēršot rahītu.

Dārzeņos ir daudz tādu noderīgu minerālu kā cinks. Tas samazina kortizola līmeni, stresa hormonu, kas, kā zināms, padara ķermeni taukainu un mīkstu. Aukstajā periodā ķirbis darbosies kā efektīvs imūnstimulants, būtiski uzlabos nagu, matu un ādas stāvokli.

Foto: pixabay.com

Kādā veidā vislabāk lietot ķirbi, lai sasniegtu labāko efektu? Svaigas dārzeņa šķēles var pievienot salātiem un uzkodām, savukārt rīvēts ķirbis lieliski sader ar mīklu saldajiem konditorejas izstrādājumiem.

To var cept cepeškrāsnī, bet ir svarīgi nepārspīlēt ar eļļas pievienošanu. Ķirbja gabaliņus var viegli ieeļļot tikai gatavošanas beigās.

Pavāri izmanto ķirbi liesās sulīgās kotletēs, dārzeņu sautējumos un biezeņos. Un, ja mājās ir sulu spiede, vari pagatavot biezu un aromātisku sulu bez cukura, kas būs ideāla piedeva brokastīm vai pēcpusdienas uzkodām.

Mēs jau rakstījām:

Svarīgākais