Uztura speciāliste atklāj, kas ir jāēd, lai aizkavētu novecošanos

© pexels.com

Uztura speciāliste un blogere Nadežda Andrejeva sociālajā vietnē Instagram atklājusi, kas organismam ir nepieciešams, lai aizkavētu novecošanās procesus.

N. Andrejeva norāda, ka cilvēkiem, lai aizkavētu novecošanos, jācenšas ar pārtikas palīdzību uzņemt vairāk antioksidantu.

Produkti, kas satur antioksidantus

Vitamīni

  • Vitamīns A: aknas, olas, piena produkti.
  • Vitamīns C: citrusaugļi, kivi, zemenes, brokoļi, Briseles kāposti.
  • Vitamīns E: valrieksti, mandeles, sēklas.

pexels.com

Fitoķimikālijas

  • Karotinoīdi, alfa karotīns: burkāni, ķirbji, apelsīni, mandarīni.
  • Beta - karotīns: tumšas krāsas zaļumi, tomāti, aprikozes, mango.
  • Luteīns un zeaksantīns: zaļi dārzeņi ar tumšām lapām, īpaši spināti.

pexels.com

Flavonoīdi

  • Kvercetīns, miricetīns, koferols: sīpoli, brokoļo, āboli, tēja, sarkanvīns, vīnogas, ķirši.
  • Flavonoli, katehīni: zaļā un baltā tēja.
  • Proantocianidīni: āboli, aprikozes, kakao, tumšā šokolāde.
  • Flavonoli: pētersīļi, ķimenes, selerijas, citrusaugļu produkti.
  • Fitoestrogēni: soja, pākšaugi, sēklas, graugaugi.
  • Augu sterīni: rieksti, avokado, augu eļļas.

Veselība

Cilvēki, kas guļ uz kreisā sāna, ir veselīgāki un viņiem ir mazāk gremošanas problēmu nekā tiem, kas guļ uz labā sāna vai muguras, saka Ali Rezaei, gastroenterologs no Cedars-Sinai medicīnas centra Losandželosā, raksta izdevums “YourTango”.