"Mājas" receptes

3.jan 2015
Receptes iesaka Krimuldas muižas kafejnīcas Milly pavāre Ligita Aļķe.
 
3.jan 2015
Receptes iesaka Krimuldas muižas kafejnīcas Milly pavāre Ligita Aļķe.
 
3.jan 2015
Receptes iesaka Krimuldas muižas kafejnīcas Milly pavāre Ligita Aļķe.
 
20.dec 2014
Pavisam drīz jau klāsim Ziemassvētku galdu, kurā tiks likti tradicionālie ēdieni, bet čaklākās saimnieces droši vien izmēģinās jaunas receptes, lai iepriecinātu savus mīļos, tuvos cilvēkus.
 
19.dec 2014
Grauzdētu riekstu, sulīgu ogu džemu, asu piparu un kreftīga speķīša aromāti apvienojumā ar siltas mīklas drupačām klēpī ir vieni no īstenākajiem svētku vēstnešiem.
 
13.dec 2014
Viens no iecienītākajiem produktiem ziemīgai maltītei ne tikai svētkos, bet arī ikdienā ir skābēti kāposti. Tie īpaši piemēroti, lai restartētu savas piemirstās iemaņas un apgūtu jaunas, jo, lai ko mēs gatavotu – sautētus kāpostus, zupu, vinegretu vai citus salātus, kaut ko sabojāt būtu grūti.
 
29.nov 2014
Olu vērtīgās sastāvdaļas – olbaltumvielas, tauki, neliels daudzums ogļhidrātu, mikroelementi un dažādi vitamīni, mīnuss – olās ir daudz holesterīna. Bez tām nevarētu pagatavot gan ikdienas, gan svētku maltīti – omleti ar pildījumu, putotas mērces, saldos ēdienus, zupas.
 
22.nov 2014
Kūka nav ikdienas ēdiens, bet, kad uzaicināti ciemiņi plaucētā mīkla ir laba izvēle, jo no tās var pagatavot saldus un sāļus dažāda lieluma un formas gardumus.
 
16.nov 2014
Ķirbis ir bagāts ar karotīnu (tajā ir 3 līdz 9 mg, dažās šķirnēs pat vairāk). Ķirbi dēvē par čempionu starp dārzeņiem, ņemot vērā dzelzs daudzumu. Ķirbī ir B, C, E, D, PP grupas vitamīni, arī tāds rets vitamīns kā T, kurš veicina vielmaiņu organismā.
 
15.nov 2014
No ķirbja gatavo garšīgus visdažādākos ēdienus – salātus, biezeņzupas, sulas, sacepumus, sautējumus un pankūkas. Kulinārijā izmanto ķirbja mīkstumu, sēklas, bet ķirbju sēklu eļļu izmanto salātu mērču un marināžu pagatavošanai.
 
15.nov 2014
Ātri pagatavojams garšīgs ēdiens brokastīm, kura pagatavošana aiņems vien nieka 20 minūtes.
 
8.nov 2014
Dateles sauc arī par tuksneša maizi un dzīvības ogām, jo tās spēj nodrošināt cilvēku ar daudzām svarīgām uzturvielām.
 
24.okt 2014
Biez­pie­na muss ar dzēr­ve­ņu ga­ba­li­ņiem, ka­ra­me­li­zē­tiem laz­du riek­stiem un ka­ze­ņu mēr­ci.
 
20.sep 2014
Ir cilvēki, kuriem patīk, ka ēdiena garšu un smaržu bagātina aromātiskā garšviela – ķiploks, bet citi par tā pievienošanu maltītei pauž nepatiku. Ķiploks ir veselīgs, viena tā galviņa satur 4 kalorijas, bet nesatur taukus un ogļhidrātus.
 
20.sep 2014
Nav nekā ikdienišķāka ēdienkartē par kartupeļiem. Pamatreceptes ir vienkāršas – sālsūdenī vārīti kartupeļi, ar mizu vārīti kartupeļi, cepti kartupeļi, kartupeļu sacepums, kartupeļu pankūkas, kroketes, biezenis.
 
14.sep 2014
Kad ziedēšanas krāšņumā sacenšas gladiolas, dālijas un asteres, ar jaunu kāpienu Zinību kalnā mēs visi kopā esma iesākuši jaunu mācību gadu. Varam radīt svētku maltīti katrs pats. Lūk, idejas!
 
13.sep 2014
Reizēm, lai justu sātu un būtu paēdis, vajag pavisam nedaudz. Dūšas piesiešanai un vienlaikus viegluma sajūtai vēderā vispateicīgākie ir salāti – ātri pagatavojami, ērti paņemami līdzi, ļaujas bezgala daudzām improvizācijām.
 
13.sep 2014
Šķiet, ka ēdienam, kas nav bagātināts ar mērci, kaut kā pietrūkst. Mērce ir tā, kas vienkāršu ēdienu var pārvērst kulinārijas delikatesē.
 
7.sep 2014
Lielajā sēņu laikā piedāvājam dažādas sēņu un daržeņu receptes.
 
6.sep 2014
Liepājas restorānam Oskars jau piecpadsmit gadu. Tas audzis un mainījies gadu gaitā un tagad, var teikt, ir viena no iecienītākajām liepājnieku un pilsētas viesu atpūtas vietām. Trešo gadu restorānā par šefpavāru strādā Rolands Lukjanovs.