Uztura noslēpumi

4.okt 2015
Labu apetīti!
3.okt 2015
Lai labi garšo!
2.okt 2015
Regulāra biešu ēšana nāk par labu veselībai. Uzturvielas, kas ir bietēs, kalpo sirds un asinsvadu slimību profilaksei, jo sekmē holesterīna līmeņa normalizēšanos; palīdz ārstēt iekaisumus, pazemināt asinsspiedienu, mazināt osteoporozes risku, uzlabot aknu šūnu darbību, stabilizēt cukura līmeni asinīs; palīdz pret nogurumu un uzlabo pašsajūtu tiem, kas ārstē mazasinību; aktivizē vielmaiņu, uzlabo gremošanu un novērš aizcietējumus. Iespējams, ka, pateicoties spēcīgajiem antioksidantiem, kas ir bietēs, tās arī noder atsevišķu vēža veidu profilaksei. Bietes ir mazkaloriskas, satur zināmu daudzumu balastvielu, ir salīdzinoši bagātas ar folskābi, tāpat satur arī kāliju, fosforu, magniju, dzelzi, cinku.
2.okt 2015
Šis saldais ēdiens ir variācija par amerikāņu tradicionālo Pateicības dienas ķirbju pīrāgu. Atšķirība tikai tā, ka saldā ķirbju masa, kuru tradicionāli liek pīrāga vidū, nu pasniegta kā pudiņš.
2.okt 2015
Svinot rudens Rīgas restorānu nedēļas tuvošanos un turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, līdz 4.oktobrim dažādās Rīgas vietās darbosies mobilais restorāns, aģentūru LETA informēja Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB).
2.okt 2015
Bumbieri pieder pie tiem augļiem, ko izvēlas samērā bieži. Ja tie ir pilnībā nogatavojušies, tad ir medaini saldi, sulīgi un mutē burtiski izkūst. Gatavojot ēdienus, bumbierus var dažādi izmantot – karamelizēt, kombinēt salātos ar sieru vai sacept, piemēram, ar zilo sieru, vai izmantot kā citādi.
1.okt 2015
Veselīgas, labi glabājas, nav dārgas un der ļoti daudziem ēdieniem – tas viss pamatoti sakāms par sarkanajām galda bietēm. Cilvēku ēdienkartē tās ir jau vairākus gadu tūkstošus.
30.sep 2015
Šis lētais, viegli pagatavojamais kokteilis palīdzēs atbrīvoties no liekajiem “treknumiņiem”.
30.sep 2015
Izrādās, jo punktaināka un brūnāka ir banāna miziņa, jo gatavāks un veselīgāks ir pats auglis.
30.sep 2015
Jau vairākkārt esam stāstījuši par medus un kanēļa labvēlīgo ietekmi uz organismu. Šoreiz šīs abas uzturvielas iekļautas kādā ārkārtīgi viegli pagatavojamā dzērienā, kas palīdzēs cīnīties ar liekā svara problēmām tiem, kuri ir par slinku, lai meklētu ko sarežģītāku.
29.sep 2015
Šis ir ļoti efektīvs un iedarbīgs līdzeklis, kurš ātri vien palīdzēs atbrīvoties no liekajiem taukiem.
28.sep 2015
Izrādās, tikai tējkarote ķimeņu dienā spēj ievērojami samazināt lieko tauku daudzumu organismā.
28.sep 2015
Cilvēki īpaši pievērš uzmanību savam ārējam veidolam un apzinīgi rod laiku ķermeņa vizuālai uzlabošanai. Domājot par tauku samazināšanu un ādas tvirtuma uzlabošanu, der atcerēties arī par savu vispārējo veselību, kas svarīga ir visos gadalaikos.
27.sep 2015
Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis
27.sep 2015
Rūpējoties par sirds veselību, diezgan liela nozīme ir tam, ko mēs ēdam. Lūk, dažas sirdij draudzīgas lietas, ko ir vērts biežāk lietot uzturā, aizstājot ar tām neveselīgos treknos, saldos un sāļos produktus.
26.sep 2015
Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis
26.sep 2015
Par godu Pasaules Sirds dienai, kas ik gadu tiek atzīmēta septembra beigās, Latvijas Kardiologu biedrība (LKB) un pacientu biedrība ParSirdi.lv aicina iedzīvotājus 26.septembrī uz tikšanos, lai kopā ar kardiologiem, veselības un uztura speciālistiem noskaidrotu, kāds ir sirdij patiešām veselīgs uzturs, kāda ir Vidusjūras diēta latviešu gaumē un ko vajadzētu darīt jau šodien, lai nodzīvotu 120 gadu
25.sep 2015
Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis
25.sep 2015
Viens no galvenajiem racionāla uztura noteikumiem ir ēdienkartes dažādība, turklāt – jo ēdiens ir krāsaināks, jo vērtīgāks. Un šis nav stāsts par to, ka dažādi krāsainie dārzeņi un augļi ir arī bagātākais un dabiskākais vitamīnu avots – rudens tuvošanās un bagātīgas ražas ienākšanās laiks ir vispiemērotākais brīdis izmēģināt krāsaino diētu.
24.sep 2015
Latvijas veikalos aptuveni septiņi pārtikas produkti no desmit ir ražoti Latvijā. Pārējais diemžēl importēts no svešuma. Daļā gadījumu tam ir objektīvi iemesli, piemēram, kafijas pupiņas vai apelsīni Latvijā neaug, taču ir virkne produktu, ko pircēji velti meklē veikalos un nevar atrast pat importa piedāvājumā. Tie ir vēl neapgūti nišas produkti, kas paver iespējas Latvijas uzņēmējiem.