RECEPTE: Ziemassvētku jampadracis jeb Panna Cotta

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• 1 citrons

• 1 laims

• 1 apelsīns

• 1 paciņa želatīna

• 3 ēdamkarotes brūnā cukura

• 750 g grieķu jogurta

• Ziemassvētku garšvielas

• rotāšanai – dažādas svaigas ogas

PAGATAVOŠANA:

no visiem citrusaugļiem izspiež sulu (ja vēlas, var pievienot nedaudz rīvētu miziņu).

Sulai pievieno uzbriedinātu, karstā ūdens peldē izkausētu želatīnu un brūno cukuru. Maisot pāris minūtes karsē uz mazas uguns.

Pievieno grieķu jogurtu, masu kārtīgi samaisa, līdz iegūta vienmērīga konsistence.

Desertu pilda porciju trauciņos un 2–3 stundas atstāj ledusskapī, lai atdzesējas.

Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām, piparmētru lapiņām. Ieteicams pievienot kādu skābenu ogu mērcīti.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais