RECEPTE: Pankūku rullīši ar biezpiena masu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• plānās pankūkas

pildījumam:

• 200 g biezpiena

• 3–4 ēdamkarotes cukura

• 1 ēdamkarote skāba krējuma

• 3–4 ēdamkarotes piena

• 1–4 olas

• 1 ēdamkarote pūdercukura

• 100 ml salda krējuma

• rīvēta citrona miziņa

• drupināti grauzdēti rieksti

PAGATAVOŠANA:

pagatavo mīklu un izcep plānās pankūkas.

Gatavo pildījumu: sablendējot, izberžot caur sietu vai samaļot gaļas mašīnā biezpienu pārvērš viendabīgā masā. Lai biezpiena masa būtu vijīgāka un valgāka, tai pielej pienu un samaisa.

Saldo krējumu, cukuru un pūdercukuru sakuļ putukrējumā, pievieno rīvēta citrona miziņu.

Putukrējumu un biezpiena masu savieno un labi samaisa.

Masu smērē uz plānajām pankūkām, tās sarullē, tad sagriež kumosa lieluma rullīšos.

Pasniedzot viegli pārkaisa ar pūdercukuru un drupinātiem grauzdētiem riekstiem.



Izklaide

Daudzsološā latvju jaunā rokgrupa “Everet” klausītāju vērtējumam nodevusi savu jaunāko singlu “Kāpēc” un tam veltīto videoklipu, kas tapis sadarbībā ar kultūras namu “Atmoda”.

Svarīgākais