RECEPTE: Kabaču pankūkas ar sieru

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai garda maltīte!

SASTĀVDAĻAS:

• kabacis

• rīvēts siers

• 3–4 ēdamkarotes miltu

• 3 olas

• 300 ml piena

• pāris ķiploka daiviņas

• kapāti zaļumi

• sāls

• pipari

• eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA: kabaci nomizo, izņem sēklotni, uz rupjas rīves sarīvē. Rīvētajai masai nospiež lieko sulu, pievieno rīvētu sieru, sasmalcinātus ķiplokus, zaļumus, garšvielas, iemaisa miltus. Pielej pienu un veido pabiezu mīklu.

Sakarsētā eļļā ar karoti liek kabaču masu un no abām pusēm cep mazas, zeltaini brūnas pankūciņas.

Pasniedz siltas ar skābu krējumu.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais