RECEPTE: Ķirbju pankūkas

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• 400 g ķirbja

• kviešu milti

• ½ glāze piena 

• 2 olas 

• cukurs, sāls 

• skābs krējums vai ievārījums 

• taukvielas cepšanai

PAGATAVOŠANA: notīrītu ķirbi sarīvē, pielej pienu, iesijā miltus. Pievieno olas dzeltenumus, sāli, cukuru. Masā iecilā stingri saputotus olu baltumus. Sakarsētās taukvielās no abām pusēm cep pankūkas. Pasniedz karstas ar skābo krējumu vai ievārījumu. Ķirbju pankūkas lieliski garšos ar mērci, kas pagatavota no skāba krējuma, kurā iemaisītas kapātas svaigas vai kaltētas dilles un mazliet sāls. Ļoti garšīgas pankūkas sanāk, ja daļu rīvētās ķirbja masas aizstāj ar rupji rīvētiem āboliem.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais