RECEPTE: Ķirbju pankūkas

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• 400 g ķirbja

• kviešu milti

• ½ glāze piena 

• 2 olas 

• cukurs, sāls 

• skābs krējums vai ievārījums 

• taukvielas cepšanai

PAGATAVOŠANA: notīrītu ķirbi sarīvē, pielej pienu, iesijā miltus. Pievieno olas dzeltenumus, sāli, cukuru. Masā iecilā stingri saputotus olu baltumus. Sakarsētās taukvielās no abām pusēm cep pankūkas. Pasniedz karstas ar skābo krējumu vai ievārījumu. Ķirbju pankūkas lieliski garšos ar mērci, kas pagatavota no skāba krējuma, kurā iemaisītas kapātas svaigas vai kaltētas dilles un mazliet sāls. Ļoti garšīgas pankūkas sanāk, ja daļu rīvētās ķirbja masas aizstāj ar rupji rīvētiem āboliem.



Svarīgākais