Lai garda maltīte!
SASTĀVDAĻAS:
• 120 ml piena
• 5 ēdamkarotes miltu
• 1 ola
• sāls, cukurs
• taukvielas cepšanai
pildījumam:
• 50–75 g vārītas, ceptas vai sautētas liellopa gaļas
• 10 g kūpināta speķa
• 1 sīpols
sāls
gaļas buljons
PAGATAVOŠANA: pagatavo plāno pankūku mīklu un izcep pankūkas.
Sīki sagrieztu speķi un sasmalcinātu sīpolu apcep, pievieno samaltu liellopa gaļu un nedaudz gaļas buljona, samaisa un labi izkarsē. Uz pankūkas vienas puses liek gaļas pildījumu, pankūku saloka. Pildītās pankūkas vienu otrai cieši blakus liek cepamtraukā, ievieto cepeškrāsnī un labi sasilda. Pildījuma masu var dažādot. Ja izmanto svaigu cūkas, liellopa vai jauktu malto gaļu, to kopā ar sīpoliem un garšvielām vispirms sacep. Var pievienot novārītus rīsus, kapātus zaļumus, sasmalcinātu papriku, burkānus. Pasniedz kopā ar gaļas buljonu, dārzeņu zupām.