Uztura noslēpumi

3.jun 2014
Karaliski gardai maltītei nebūt nav jāmaksā dārgi. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs karaliskas receptes, kuru gatavošanā izmantoti Rimi privātās preču zīmes produkti.
19.mai 2014
Vairākas Eiropas Savienības (ES) valstis pirmdien ierosinājušas mainīt "ieteicams līdz" marķējumu uz pārtikas precēm, uzskatot, ka tas noved pie miljoniem tonnu pārtikas izšķiešanas.
8.mai 2014
Truša gaļa ir viena no vērtīgākajām mājlopu gaļām – tā satur daudz proteīna, bet maz tauku, turklāt to iespējams viegli un ātri pagatavot. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis šoreiz piedāvā idejas receptēm, kā viegli pagatavot truša gaļu.
7.mai 2014
Truša gaļa ir viena no vērtīgākajām mājlopu gaļām – tā satur daudz proteīna, bet maz tauku, turklāt to iespējams viegli un ātri pagatavot. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis šoreiz piedāvā idejas receptēm, kā viegli pagatavot truša gaļu.
6.mai 2014
Live Rīga turpina iepazīstināt ar projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta - Rīga" pavasara sezonas receptēm, kuras viegli pagatavojamas arī mājas apstākļos. Šajā sezonā galvenā loma ir piešķirta zaķskābenēm, bisītēm un kazas sieram. Gatavo: restorāna "Ostas Skati" šefpavārs Ingmārs Ladigs
28.apr 2014
Sīpolu zupa, sīpolu kūka, sīpolu ievārījums, sīpolu pankūkas, sīpolu maize, sīpolu gredzeni... Šie ēdieni parasti garšo pat zvērinātiem sīpolu nīdējiem. Svaiga sīpola specifiskā smarža un garša gatavošanas procesā spēj pārvērsties līdz nepazīšanai un iegūt pavisam citas garšas nianses, tāpēc no sīpola nav jābaidās, ar to ir jāsadraudzējas.
22.apr 2014
Kaut arī pieskaitīts pie ievārījumiem, čatnijs patiesībā ir bieza mērce, kas papildina un bagātina pamatēdiena garšu, rosina ēstgribu un stimulē gremošanu. Īstam čatnijam jābūt tik asam, ka to knapi var ieēst un tik gardam, ka gribas vēl un vēl. Vienalga, no kādiem produktiem gatavots, čatnijs apvieno visas garšas – saldu, sālu, skābu, rūgtu, pikantu, velkošu.
18.apr 2014
Lai arī pārtikai mēs mēdzam tērēt līdz pat 50% no saviem ikmēneša ienākumiem, brīdī kad tiek pavērtas ledusskapja durvis, mēs nereti attopamies, ka atkal nav ko ēst. Ievērojot dažus padomus ir iespējams paēst ne tikai lētāk, bet arī veselīgāk.
14.apr 2014
Truša gaļa ir viena no vērtīgākajām mājlopu gaļām – tā satur daudz proteīna, bet maz tauku, turklāt to iespējams viegli un ātri pagatavot. Tāpēc šefpavārs Normunds Baranovskis šoreiz piedāvā idejas receptēm, kā viegli pagatavot truša gaļu.
14.apr 2014
Truša gaļa ir viena no vērtīgākajām mājlopu gaļām – tā satur daudz proteīna, bet maz tauku, turklāt to iespējams viegli un ātri pagatavot. Tāpēc šefpavārs Normunds Baranovskis šoreiz piedāvā idejas receptēm, kā viegli pagatavot truša gaļu.
11.apr 2014
Turku maize ir plāna, ar nelielu, bet ļoti elastīgu mīkstumu. Mīkla šīs maizes cepšanai tiek gatavota ļoti lēnām, līdz ar to izcepta maize iegūst izteiksmīgu aromāta buķeti un piesātinātu garšu. Pēdējais akcents, kas lieliski papildina turku maizes aromātu un garšu, ir saldkrējuma sviests – ar to maizīte tiek pārziesta, kamēr vēl karsta.
10.apr 2014
Gallego ir viegla un kraukšķīga maize no ziemeļrietumu Spānijas, Galīcijas. Ja vēlaties pavisam precīzi – no pilsētas ar skanīgo vārdu Santjago de Compostela. Galīcieši apgalvo, ka šīs maizes garšas kvalitāte ir salīdzināma ar augstākās klases viskiju.
9.apr 2014
Pasaulē labi pazīstama maize, ko raksturo mīksta struktūra un ieskauj kraukšķīga garoza. Savulaik šī maize tikusi cepta nakts stundās ciema kopējā krāsnī, lai iedzīvotājiem brokastīs būtu iespēja baudīt svaigu, tikko ceptu maizi. Taču 1920. gadā šī tradīcija beigusi pastāvēt, jo ar likumu aizliegts maizniekiem strādāt naktī.
4.apr 2014
Pavasaris nāk ar jaunām garšām un svaigumu.
3.apr 2014
Pavasaris nāk ar jaunām garšām un svaigumu.
3.apr 2014
Tuvojoties pavasarim, krāšņas un sulīgas krāsas vēlamies redzēt ne tkai apģērbā, bet arī uz pusdienu šķīvja. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs “zaļās” receptes, kas ikvienam sniegs spēku, enerģiju un mundrumu.
2.apr 2014
Latvijas iedzīvotāju bažas par krasu pārtikas cenu pieaugumu eiro ietekmē pagaidām nav apstiprinājušās, turklāt cenu pieaugums ir līdzīgs kā kaimiņvalstīs, atzīst "Swedbank" Privātpersonu finanšu institūta direktore Latvijā Adriāna Kauliņa.
1.apr 2014
Vienkārša variācija par smalku ēdienu. Receptes iesaka restorāna HE’s šefpavārs Henrihs Erhards.
11.mar 2014
Veicot padziļinātas pārbaudes piecās Jūrmalas pirmsskolas iestādēs saistībā ar piegādāto pārtiku atsevišķos ražošanas un vairumtirdzniecības uzņēmumos, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) atklājis, ka trijos no pārbaudītajiem bērnudārziem ir iepirkti prasībām neatbilstoši pārtikas produkti, aģentūru LETA informēja PVD.
6.mar 2014
Latvijas Nākotnes Institūta valdes priekšsēdētājs Normunds Grostiņš šodien iesniedzis Saeimā iniciatīvu par PVN samazināšanu pārtikai. Šo iniciatīvu portālā manabalss.lv parakstījuši 13 400 cilvēku.