VESELĪBA: Septiņi padomi, kas palīdzēs nomest svaru

© google

Katram no mums gribas labi izskatīties un liekais svars krietni traucē šī mērķa sasniegšanai. Šeit apkopoti septiņi padomi, kas palīdzēs un veicinās sekmīgu svaru zaudējumu.

1. Īsas pauzes starp treniņiem. Treniņa laikā starp vingrinājumiem atpūsties nevajadzētu vairāk kā 30 sekundes. Intensīvā, nepārtrauktā slodze iespaidīgi veicinās kaloriju zudumu.

2. Izvairies no vēlajiem našķiem. Beigt ēst pēc pulkstenis sešiem nav obligācija, tomēr, ieteicamais laiks, kad pārtraukt barošanos, ir trīs stundas pirms miega. Miegā mūsu vielmaiņa ir lēnāka un īsi pirms tā uzņemtās kalorijas tiek pārvērstas par tauku rezervēm.

3. Pārbaudi savu apetīti. Pirms maltītes vai kādas starp maltīšu uzkodas iegādes noderīgi ir sev pajautāt, vai patiešām esmu izsalcis? Bieži mēs ēdam ieraduma vai kompānijas dēļ un tas noved pie lieku kaloriju uzņemšanas.

4. Izgulies. Lai neuzkrātos liekais svars jāguļ vismaz sešas līdz astoņas stundas dienā. Miega laikā organisms veido muskuļu masu jāpiezīmē, bet ja ir tā trūkums pastiprināti izdalās apetītes hormons grelins, kurš dod organismam signālu ēst.

5. Ēd brokastis. Brokastu laikā uzņemtās kalorijas tiek iztērētas visas dienas laikā, kā arī labu brokastu paēšana mazinās vēlmi pēc papildporcijas pusdienās.

6. Sāc ar salātiem. Lai arī karbonāde uz šķīvja izskatās tik kārdinoši, sākot maltīti ar dārzeņiem izdosies veiksmīgāk piepildīt kuņģi, uzņemot mazāku kaloriju daudzumu.

7. Našķojies minimāli. Visiem vienmēr kārojas kādu desertu, un ja vēlme pēc kūkas pārspēj vēlmi pēc slaida vidukļa var izmantot trīs kumosu likumu. Apēd trīs kumosus no deserta, tad noliec dakšiņu un aizmirsti par gardumu.

Informācija sagatavota pēc portāla health.com