Atsvaidzini ledusskapi. Bez ķīmijas un bez smakas

© Pixabay.com

Vasara un ledusskapis ne vienmēr ir ideāla kombinācija – no ēdienu aromātiem līdz siltuma radītam mitrumam, kā rezultātā dažkārt rodas nevēlami aromāti. Taču nav jāķeras pie sintētiskiem atsvaidzinātājiem vai dārgiem filtriem - mājās vari pagatavot efektīvus, dabiskus risinājumus, kas atsvaidzina gaisu un neitralizē smakas, iesaka eksperti no “thekitchn.com”.

Soda + citrons burciņā

Nepieciešams:

½ glāzes cepamās sodas

pāris citrona mizas strēmelītes

neliela burciņa

Kā lietot: ieliec burciņā sodu un citrona miziņas, atstāj bez vāka ledusskapī. Soda absorbē smakas, citrons piešķir svaigumu. Maini reizi 1-2 nedēļās.

Pexels.com

Kafijas biezumi + vaniļas pāksts

Nepieciešams:

2-3 ēdamkarotes izlietotu kafijas biezumu

šķēlīte vaniļas pāksts (vai daži pilieni ekstrakta)

bļodiņa

Kā lietot: novieto ledusskapī - kafija darbojas kā dabisks aromātu absorbētājs, vaniļa piešķir patīkamu smaržu. Nomaini pēc 5-7 dienām.

Aktivētā ogle + tējas koka eļļa

Nepieciešams:

daži aktivētās ogles gabaliņi

neliels trauciņš

tējas koka (piparmētru, lavandas, eikalipta, citrona) ēteriskā eļļa

Kā lietot: aktivētā ogle absorbē mitrumu un smakas. Ja pievieno pāris pirlienus ēteriskās eļļas - efekts kļūst arī aromātisks!

Mazie dzīves triki visbiežāk rodami tieši virtuvē - šie vienkāršie, dabiskie atsvaidzinātāji ļauj uzturēt ledusskapi svaigu bez jebkādas ķīmijas vai aromatizatoru pārdozēšanas. Tā ir ne tikai veselīga, bet arī ilgtspējīga izvēle!

Sākums

Kurš gan nav sapņojis par nelielu Vidusjūras sajūtu ikdienā – silto sauli, smaržu un, protams, olīvkokiem klātām ainavām? Labā ziņa - olīvkociņu vari audzēt arī savā dzīvoklī vai mājās Latvijā! Lai arī Baltijas klimatā to dārzā izaudzēt būs sarežģīti, telpās vai uz balkona šis elegantais augs jūtas gluži labi. Tas ir ne tikai zaļš akcents interjerā, bet arī simbols mieram un ilglaicībai. Kā audzēt olīvkociņu mūsu klimata apstākļos, stāsta eksperti no “Oliviada.com”.

Svarīgākais