Šodien gaisa temperatūra Rīgā sasniegs plus 27 grādus

Šodien pēcpusdienā gaisa temperatūra Rīgā paaugstināsies līdz plus 27 grādiem pēc Celsija skalas, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sinoptiķi brīdina, ka arī rīt būs ļoti karsts, un pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra paaugstināsies pat līdz plus 28 grādiem.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi aicina uzmanīties, karstā laikā uzturoties saulē, jo cilvēka organisms, nespējot regulēt savu temperatūru, var pārkarst. Par karstuma dūrienu var liecināt dažādi simptomi: galvassāpes, reibonis, pēkšņi paaugstināta ķermeņa temperatūra, miegainība, slikta dūša. Dažkārt var būt arī vemšana, samaņas zudums vai krampji. Šādos gadījumos nekavējoties jāsauc neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Mediķi atgādina, ka, uzturoties saulē, uz galvas vēlams vilkt cepuri vai kādu citu galvassegu, lai tādējādi pasargātu sevi no saules dūriena. Pieaugušajiem īpaša vērība jāpievērš arī zīdaiņiem ratiņos, jo, atrodoties ilgstoši saulē, mazulis tajos var pārkarst. Tāpat arī nedrīkst atstāt bērnus bez pieskatīšanas automašīnā ar aizvērtiem logiem, jo tas rada lielu risku, ka mazulis būs pakļauts karstuma dūrienam. Jāatceras, ka arī jauni un veseli cilvēki nav pasargāti no saules un karstuma ietekmes.

Apstākļos, kad karstums pārsniedz 28 grādu robežu, iedzīvotāji tiek aicināti plānot dienu tā, lai pēc iespējas mazāk laika pavadītu atklātā saulē laikā, kad karstums ir visintensīvākais, tas ir, laikā no plkst.11 līdz plkst.15.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais