Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Astroportrets. Boriss Rezņiks. Dabas dots talants

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Boriss Rezņiks ir daudzu leģendāru dziesmu autors un par savu ieguldījumu no Valsts prezidenta Egila Levita saņēmis Cildinājuma rakstu.

Boriss Rezņiks ir Latvijas ebreju komponists. No 1972. līdz 1992. gadam vadījis mūzikas grupu «Eolika». Viņš ir daudzu Latvijā pazīstamu dziesmu autors, starp tām dziesmas «Pasaule, pasaulīt», «Es neesmu Džeina Fonda», «Tava atnākšana» u.c.

Dziesma «Atmostas Baltija» tapusi gadu pirms Baltijas ceļa un tiek dēvēta par šī grandiozā vēsturiskā notikuma himnu. Komponists Boriss Rezņiks tagad ir ļoti sašutis, ka leģendārā un simboliskā dziesma izmantota akcijās, kas tika organizētas pret obligāto vakcināciju un bērnu vakcināciju. «Dziesmu «Atmostas Baltija» esam radījuši kā visu Baltijas tautu vienojošu neatkarības simbolu, tāpēc ir nepieņemami šīs dziesmas tēlu un nozīmi izmantot kādas atsevišķas sabiedriskas grupas interesēs,» teikts Borisa Rezņika un dziesmas vārdu autora, režisora Valda Pavlovska paziņojumā. Dziesmas autori esot vērsušies tiesībsargājošajās institūcijās «par mūsu autordarba izmantošanu reklāmās, kas atspoguļo atsevišķu politiķu aktivitātes, īpaši propagandējot Covid-19 antivakseru kustības mērķus.»

Kā personība Boriss Rezņiks apveltīts ar jaudīgu enerģijas potenciālu. Viņa astrokartē dominē Uguns stihija. Tajā atrodas pieci debesu spīdekļi no desmit iespējamiem. Prāta planēta Merkurs un vīrišķās būtības rādītājs Marss ir Auna zodiaka zīmē, kas norāda uz ātru domas lidojumu un strauju rīcību. Saule, kas vēsta par personības ego, komponista piedzimšanas brīdī atradusies Vērša zodiaka zīmē, kas savukārt ir nosvērta un apdomīga. Tādējādi dažkārt var veidoties duālas situācijas, kad prāts saka kaut ko vienu, bet sirds vēlas ko citu. Var arī spēji sapiktoties, bet ilgi ļaunu prātu neturēs.

Īpašā stāvoklī astrokartē ir planēta Neptūns, kas cita starpā atbild par radošo garu un arī par mūziku. Dabas dots talants!

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks.)