Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Zināms, kāds piektdien Latvijā būs laiks

© Lauris Vīksne/F64

Piektdien Latvijā turpināsies lietains un vējains laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Naktī brīžiem debesis skaidrosies, tomēr daudzviet mākoņi nesīs lietu. Vairāk nokrišņu būs valsts austrumos.

Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniedzot ātrumu 17-22 metri sekundē. Līča piekrastē vējš būs stiprāks un brāzmās sasniegs ātrumu 25 metri sekundē. Nakts otrajā pusē vējš pakāpeniski pierims.

Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +2, +7 grādiem, vietām Vidzemē zāles virskārtā iespējama salna līdz -1 grādam.

Piektdienas rītā mākoņu debesīs būs maz, bet dienas gaitā to daudzums pakāpeniski palielināsies, un no dienas vidus no rietumiem Latviju šķērsos jauna nokrišņu zona, daudzviet nesot lietu.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas dienas vidū sāks iegriezties no dienvidrietumiem, dienvidiem un rietumu un centrālajos rajonos jau atkal pieņemsies spēkā, brāzmās sasniedzot ātrumu 15-17 metri sekundē, jūras piekrastē tas pūtīs stipri, brāzmās sasniedzot ātrumu 20-22 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra dienā būs +10, +15 grādi.

Rīgā diena būs mākoņaina, pēcpusdienā līs. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, kas dienas vidū iegriezīsies no dienvidrietumiem, dienvidiem. Vēja brāzmas sasniegs ātrumu 15-17 metri sekundē.

Gaisa temperatūra Rīgā sasniegs +12, +13 grādus.