Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_downwardPersonības

«Mums jābūt stipriem un pārliecinātiem savā zemē, par savu valodu un savu kultūru. Tikai tādi mēs varam palīdzēt citiem. Jā, mums šodien ir jāpalīdz ukraiņiem, bet mēs nedrīkstam aizmirst, no kurienes paši nākam, kas mēs paši esam, kur ir mūsu spēks,» saka horeogrāfs Agris Daņiļevičs.
24.jūl 2022 Santa Raita
«Gleznojot vai radot mūziku, jāļaujas dievišķai plūsmai. Lai sajustu to sevī, jākļūst pazemīgam, klusam vērotājam un klausītājam. Mākslinieks kā jebkurš cilvēks ir instruments, kuru spēlē Radītājs,» saka māksliniece Ilze Raudiņa. Ļaut vadīt roku gleznojot viņai palīdz daba, mūzika un vīraka smarža.
17.jūl 2022 Santa Raita
Atvadīšanās no kinozinātnieka, Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) pasniedzēja Viktora Freiberga notiks otrdien, 19.jūlijā, plkst.14 Krematorijas Lielajā zālē Rīgā, informēja Nacionālais Kino centrs.
14.jūl 2022 Portāls nra.lv
«Pēdējie desmit gadi bijis ārkārtīgi trauksmains un reizē notikumiem bagātīgs laiks. Tas bijis pilns ar ļoti lieliem, skaistiem un radoši pacilājošiem notikumiem un, protams, arī ar rūgtuma un zaudējuma sajūtu. Tā jau tas dzīvē ir,» pārkāpis savas dzīves 60 gadu slieksni, saka populārais dziedātājs, mūziķis un daudzpusīgais mākslinieks Igo.
10.jūl 2022 Santa Raita
Jāņiem pirms Jāņiem klājas grūti – gandrīz katra saruna sākas un/vai beidzas ar “kā tad svinēsi”, “kur līgosi” u.tml. Mūziķim Jānim Šipkēvicam stāstāmā pašlaik ir vairāk, jo nācis klajā viņa jaunākais albums “Apgaismo mani”.
25.jun 2022 Sandris Vanzovičs
Gleznotāja Vilhelma Purvīša pētniekiem – gan tiem, kas darbojas tagad, gan iepriekšējās paaudzēs – bijis milzums neatbildētu jautājumu, ko mēģināts uzdod atkal un atkal, reizēm atmetot cerību, tad atkal atgriežoties. Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas vēstures institūta vadošā pētniece Kristiāna Ābele Latvijas Radio raidījumam "Kultūras rondo" dalās stāstā, ko izdevies atrisināt.
24.jun 2022 Portāls nra.lv
«Neatceros, kad pēdējo reizi svinēju savu dzimšanas dienu. Nedrīkst taču cilvēkiem atņemt tik skaistus svētkus!» smaidot saka tautā mīlētā dziedātāja Marija Naumova. Līgo dienā viņu sirsnīgi suminām dzimšanas dienā!
23.jun 2022 Santa Raita
«Ja vīrietis ir vienkārši no baļķa iztēsta figūra, tad sieviete ir daudz sarežģītāk cakināta – austa, adīta, tamborēta un izšūta. Un nospēlēt sievieti ir sarežģīts uzdevums,» saka Liepājas teātra aktieris Mārtiņš Kalita. Viņš spēlē Morīnas māti pēdējā šīs sezonas jauniestudējumā – Mārtina Makdona lugā «Līnenas skaistumkaraliene», ko iestudējis režisors Dž. Dž. Džilindžers.
19.jun 2022 Santa Raita
«Tik skaistas un tik zilas debesis, kādas bija, kad izkļuvu no krievu sabombardētās mājas pagraba Vīnē, es vairs nekad savā dzīvē neesmu redzējusi… Man toreiz bija tikai divdesmit gadu. Tam ir neiespējami noticēt, kas šodien notiek Ukrainā – tas atkal uzjundī Otrā pasaules kara laikā piedzīvoto,» saka leģendārā latviešu dejotāja, indiešu un sakrālās dejas kustības aizsācēja Latvijā, Ņujorkā dzīvojošā māksliniece un dejas pedagoģe Vija Vētra. Šā gada 6. februārī viņa pārkāpa savas dzīves 99 gadu slieksni.
15.jun 2022 Santa Raita
«Man patīk latviešu filmas, un «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» ir viena no manām TOP filmām. Vismaz vienreiz gadā es to noteikti noskatos. Lai arī zinu jau katru nākamo kadru, ikreiz to skatos kā no jauna. Un man neapnīk, jo – tik ļoti foršs, dzīves īsts un aizkustinošs ir šis stāsts,» saka Dailes teātra aktrise Ērika Eglija-Grāvele. Līgo vakarā viņa būs Cēsu novada Raiskumā, kur no pulksten 18 Raiskuma parkā notiks vērienīgas svinības «Līgo Raiskumā» un izskanēs filmai «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» veltīts koncertuzvedums.
12.jun 2022 Santa Raita
«Sākoties karam Ukrainā, mani pārņēma ārprātīga depresija, jo es jūtos līdzatbildīga par to, kas notiek pasaulē. Vēl vairāk – saviem bērniem un mazbērniem, un es šeit nedomāju tikai asinsradiniekus, biju solījusi jaunu, skaistu un brīvu dzīvi. Jo ticēju, ka esam uzvarējuši ļaunumu. Man bija milzīga vainas sajūta viņu priekšā – ko lai es tagad daru?! Kā lai es izturos? Kā lai es glābju?! Un, kad man piedāvāja darbu Saeimā, es sajutos kā iesaukta armijā. Es «sagrupējos», ieguvu otro elpu, jo – saskatīju jēgu. Jā, es iešu un cīnīšos!» saka tautā mīlētā dziedātāja Ieva Akuratere.
5.jun 2022 Santa Raita
Forums LĪDERE jau piekto gadu pulcēja sievietes, lai dienas garumā ļautu izelpot ikdienas darbos sakrājušos spriedzi, satikt kolēģes un citas uzņēmīgas dāmas labi koordinētā, bet nepiespiestā gaisotnē un, galvenais, smeltos emocijas un atziņas no dažādu jomu speciālistiem.
1.jun 2022 Līva Sila
«Mēs esam tie, kas mēs bijām arī pirms 30 gadiem – maksimāli patiesi pret savu klausītāju un paši pret sevi. Mēs nespēlējam to, ko nespējam nospēlēt un kas mums pašiem nepatiktu, bet to, ko spēlējam, to darām ar lielu prieku. Tieši šis prieks būt kopā uz skatuves arī ir mūsu spēks,» saka mūziķis un dzejnieks Guntars Račs.
29.mai 2022 Santa Raita
Forums "LĪDERE" veltīts ikvienai aktīvai, atvērtai, uz izaugsmi un attīstību vērstai sievietei. Sievietei uzņēmējdarbībā, politikā, mākslā, zinātnē un tehnoloģijās. Sieviete karjerā un ģimenē. Seko līdzi forumā notiekošajam tiešraidē.
27.mai 2022 Portāls nra.lv
Viņai piemīt īpašs talants ieklausīties citos. Tā varam teikt par šīs dienas gaviļnieci, aktrisi Intu Tiroli. Viņa 26. maijā svin 85. dzimšanas dienu, vēsta lsm.lv. 
26.mai 2022 Portāls nra.lv
«Mēs runājam par sievietei aktuālām tēmām, akcentējam to, par ko vajag skaļi runāt, ko nedrīkst paslaucīt zem tepiķa. Un tajā pašā laikā mūsu apmeklētājas mums raksta, cik ļoti viņas šodien ir nogurušas – no nepārtrauktā stresa un neziņas par rītdienu – un ka viņas ļoti gaida forumu «Līdere» kā svētku dienu. Tāpēc mums ir jāatrod balanss – no vienas puses, mēs nedrīkstam ignorēt apkārt notiekošo, bet, no otras puses, mūsu misija ir padarīt šo dienu gaišāku, nododot sievietēm tādu vēstījumu, kas viņas atkal uzlādētu un iedvesmotu iet tālāk,» saka izaugsmes un iedvesmas foruma «Līdere» idejas autore un organizatore Solvita Kabakova.
22.mai 2022 Santa Raita
«Ja mēs varam palīdzēt, mums ir jāpalīdz. Es saprotu, ka visi jau esam noguruši, bet karš diemžēl nav beidzies un neizskatās, ka tik drīz beigsies. Cilvēkiem Ukrainā palīdzība ir vajadzīga katru dienu, un mēs nedrīkstam pagurt palīdzēt,» uzskata operdziedātāja Anta Jankovska.
15.mai 2022 Santa Raita
Rīgas krematorijas Lielajā zālē otrdien, 17.maijā, plkst.13 notiks atvadīšanās no 10.maijā mūžībā aizgājušā Dailes teātra aktiera Pētera Liepiņa.
12.mai 2022 Ziņu aģentūra LETA
«Šodien ir kardinālu nostāju laiks, neviens nedrīkst būt pelēks, ir jābūt vienā vai otrā pusē. Skaidrs, ka es esmu nostājusies gaismas pusē un tagad tik atliek sēt gaismu – dziedāt, spēlēt un darīt tieši to, ko katrs vislabāk protam,» saka daudzpusīgā skatuves māksliniece Raimonda Vazdika. Sestdien, 14. maijā, pulksten 18 kultūras pilī «Ziemeļblāzma» ar muzikālu viencēlienu «Ilgojos pēc ilgu tramvaja» un jaunu dziesmu albumu «Vēstules rokrakstā smalkā» viņa svinēs apaļu dzīves jubileju.
7.mai 2022 Santa Raita
«Pandēmijas otrajā pavasarī biju sev noformulējusi, ka dzīvē esmu atradusi līdzsvaru – man ir skola, terapija, klienti un semināri –, ka it kā viss ir okei, taču mani nepameta sajūta, ka kaut kā tomēr ļoti pietrūkst… Un es sapratu, kas tas ir – tā ir būšana uz skatuves, tā ir radoša dauzīšanās, pēc kā esmu ļoti noilgojusies. Tāpēc, kad janvārī Kārlis (Anitens) man piezvanīja un piedāvāja kopā veidot izrādi, es biju laimīga. Piekritu, vēl nezinot, kas tas būs,» atzīst aktrise, teātra mākslas un runas pedagoģe un sertificēta drāmas terapeite Anna Šteina.
4.mai 2022 Santa Raita
«Mākslinieks veido domformu, katram tā ir sava, un, ja viņš to nes tālāk, viņam ir jābūt gatavam ar to arī sastapties dzīvē. Ir mākslinieki, kuri runā par tēmām, kas sasāpējušas, bet es uzskatu, ka tās nevajadzētu nest mākslā, «norakstot nost» no sevis negatīvo – ne glezniecībā, ne rakstniecībā,» uzskata metālmāksliniece Dina Dubiņa. Viņa par savu uzdevumu uzskata radīt prieku, sniegt aizsardzību un nest pozitīvu enerģiju.
1.mai 2022 Santa Raita
«Man kā aktierim, kuram ļoti patīk spēlēt raksturlomas, galvenā loma filmā «Uzticības persona» bija īsts izaicinājums, jo, lai palīdzētu partneriem un filmai kopumā, man bija jānoliek malā savs ego. Nospēlēt galveno lomu ir daudz sarežģītāk nekā spilgti parādīties dažās epizodēs, kur aktieris var ieguldīt sevi ļoti koncentrēti un ar to palikt skatītājam atmiņā,» saka seriālu un kino zvaigzne Jurijs Djakonovs (35).
24.apr 2022 Santa Raita