28.janvārī Rīgā norisināsies autentiskās ajūrvēdas medicīnas ārsta Dr.Chandrakant Pawar seminārs „Pančakarma – ajūrvēdas medicīnas galvenā ārstēšanas metode”. Semināra apmeklētāji tiks iepazīstināti ar senāko Indijas medicīnas procedūru kompleksu un metodēm, kuras tiek pielietotas gan akūtu saslimšanu, gan hronisku kaišu ārstniecībā un profilaksē.

Seminārs „Pančakarma – ajūrvēdas medicīnas galvenā ārstēšanas metode” ir unikāla iespēja tikties ar Dr.Chandrakant Pawar, diplomētu ajūrvēdas medicīnas ārstu no Indijas, kurš iepazīstinās ar ajūrvēdas ārstniecības procedūru kompleksu – Pančakarmu. Semināra ietvaros Dr.Pawar stāstīs par ajūrvēdas medicīnas vēsturisko izcelsmi, Pančakarmu un tās izmantošanas iespējām, kā arī veiks nelielu ieskatu citu ajūrvēdas ārstniecības metožu pielietošanā.

Pančakarma ir ārstniecības komplekss, kas ietver organisma attīrīšanu un orgānu funkciju atjaunošanu atbilstoši cilvēka konstitucionālajai tipoloģijai.

Dr.Pawar ir studējis prestižajā Pūnes universitātē, kur, pateicoties 10 studiju gadiem un vairāk kā 15 gadus ilgai ajūrvēdas praksei, ieguvis M.D.(Ayurved) grādu. Ārsts ir veiksmīgs medicīnas klīnikas Shashi vadītājs, kas ir plaši pazīstams un uzticams, internacionāls ajūrvēdas medicīnas centrs. Ārpus darba klīnikā Shashi, kura atrodas Indijas pilsētā Palus, Dr.Pawar organizē seminārus un sniedz konsultācijas Romā, Barselonā, Cīrihē un citās Eiropas pilsētās. No 2012.gada šo pilsētu loku papildinās arī Rīga, kur vairākas reizes gadā ārsts plāno organizēt izglītojošus seminārus par ajūrvēdas medicīnas metožu pielietošanu, to kvalitātes izvērtēšanu un atbilstību autentiskās ajūrvēdas medicīnas prasībām.

Atšķirībā no daudziem Latvijā praktizējošiem ajūrvēdas speciālistiem, Dr.Pawar nav orientēts uz ezotēriskā tipa ārstēšanu, kurā ietilpst dažāda veida diētas, masāžas un aromterapijas, bet gan praktizē zinātnisko (Evidence Based Ayurveda) ajūrvēdas medicīnu. Diemžēl līdzšinējā Latvijas pieredze rāda, ka daudzas netradicionālās medicīnas iestādes pacientiem sniedz tieši ezotēriskā tipa ārstēšanu, šādi maldinot pacientus un radot nepareizu priekšstatu par ajūrvēdu. Turklāt, reti kurš zina, ka zinātniskajā ajūrvēdas medicīnā slimību diagnosticēšanā tiek izmantoti arī tradicionālās medicīnas izmeklējumi un 21.gadsimta modernās tehnoloģijas, bet ārstēšanā pielieto autentiskas metodes, procedūras un tikai tādus medikamentus, kas izgatavoti no dabiskām izejvielām, galvenokārt – augiem.

Piedalīšanās seminārā ir iespēja iepazīt ajūrvēdas medicīnu caur zinātnisko prizmu. Dr.Pawar ir ne tikai guvis bagātīgu profesionālo pieredzi, bet arī ieguvis atbilstošas kvalifikācijas ajūrvēdas ārsta diplomu, ko šobrīd nav iespējams iegūt nevienā no Eiropas universitātēm. Piedaloties seminārā ikvienam interesantam ir izdevība iegūt informāciju par alternatīvās medicīnas ārstēšanu un profilaksi, kura var iemācīt mūs dzīvot saskaņā ar savu organismu un uzturēt to veselu bez „ķīmijas” palīdzības.

Ajūrvēdas medicīnas seminārs „Pančakarma – ajūrvēdas medicīnas galvenā ārstēšanas metode” norisināsies klīnikas Premium Medical telpās, Rīgā, Duntes ielā 11, 6.stāvā, 28.janvārī no plkst.10.00 līdz plkst.13.00. Seminārs notiks angļu valodā (nepieciešamības gadījumā būs nodrošināta tulkošana no angļu valodas uz latviešu valodu). Ar plašāku informāciju par semināra programmu var iepazīties mājaslapā www.ajurvedaindija.lv.

Pirms atgriešanās Indijā, 30. un 31.janvārī, Dr.Chandrakant Pawar sniegs individuālās ajūrvēdas konsultācijas medicīnas centrā „Ajūrvēda Indija”.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv