Kultūra

13.jun
Vērts apmeklēt: koncerti, izstādes, folkloras festivāls, džezs, Ilonas Brūveres filmas, erotiskā fotomāksla un “Skroderdienas Silmačos”
12.jun
Rīgā, Vaļņu ielā 4, 15.jūnijā plkst.17 notiks pop-up vienas dienas mākslas izstādes "Manifestācija" atklāšanas pasākums, kur tiks prezentēta latviešu mākslinieces Elīnas Sandas Zaķes jaunākā gleznu kolekcija.
9.jun
Krāšņi un ziedoši tiek atklāts radošās aģentūras "Skudras Metropole" jaunais vasaras projekts “Digitālo ziedu galerija - šampanieša bārs”, svinot uzņēmuma 20 gadu jubileju un Gundegas Skudriņas apaļo jubileju.
7.jun
“Mēs dzīvojam ātrgaitas vilcienā, bet tikai daži no mums cenšas uzzināt un saprast, uz kurieni šis ātrgaitas vilciensdodas un kāda ir gala stacija šim ceļojumam. Es par šo gala staciju domāju ļoti daudz,” saka pianists un komponists Vestards Šimkus, kurš disciplīnas patieso cenu iepazina jau deviņu gadu vecumā.
7.jun
«Viņš ir ļoti bīstams. Viņš neprot signalizēt par savām sajūtām. Viņš ilgi tura sevī lietas, kas viņam nepatīk. Viņš neko nesaka, ciešas un tad vienkārši «aizveras dzelzs priekškars». Viņš var nerunāt vairākas dienas un tad pēkšņi pateikt: «Es eju projām no mājām!».
6.jun
“Mēs dzīvojam ātrgaitas vilcienā, bet tikai daži no mums cenšas uzzināt un saprast, uz kurieni šis ātrgaitas vilciens dodas un kāda ir gala stacija šim ceļojumam. Es par šo gala staciju domāju ļoti daudz,” saka pianists un komponists Vestards Šimkus, kurš disciplīnas patieso cenu iepazina jau deviņu gadu vecumā.
6.jun
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, Pirmie Jāņa Dūmiņa Dziesmu un Deju svētki, Starptautisks militāro orķestru festivāls, teātru festivāls, dizaina dienas un pludmales lasītava.
6.jun
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Kemlere un Žitluhina, Eņģele un Jansone, Neiburga un Gruntmane, “Kamēr…” un Imany.
5.jun
Starptautiskā teātra festivālā "KONTAKT" Toruņā, Polijā tika izrādīta JRT izrāde "Kurlmēmo zeme", kurā piedalās Čulpana Hamatova, Kristīne Krūze, Gundars Āboliņš un Toms Harjo. Viesizrādē bija klāt arī izrādes režisors Alvis Hermanis, informēja teātra pārstēve Inga Liepiņa.
2.jun
Pirmizrādes, viesizrādes, sezonas noslēguma koncerts un ikgadējas tradīcijas.
1.jun
Mākslas muzejā «Rīgas birža» no 1.jūnija līdz 20.augustam būs skatāma izstāde «Zili baltās pasaules valdzinājums. Angļu dekolētais fajanss Latvijas muzejos un privātkolekcijās. 18.-21.gadsimts».
31.mai
Dziedātāja Marta Grigale šodien publicē savu jaunāko dziesmu "Pretty Little Thing", kas ir jau ceturtais singls no angļu valodā tapušajām dziesmām, ziņo Inese Saulaja.
30.mai
Alternatīvā roka grupa "Stop Acting" izdevusi jaunu singlu "Akmenī kalts". Uzņemts arī mūzikas video klips, kuru novērtēt aicināts ir ikviens. Dziesma jau pieejama visās populārākajās straumēšanas platformās, stāsta mūziķu savienība "Stop Acting".
30.mai
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Vilipsons un Daugule, kino brīnumi, “Anna Kareņina”, “Ērces”, Lielais koncerts, Rīgas festivāls un Teātra festivāls Latgalē.
30.mai
Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, leļļu teātris, pikniks ar suni Funi un Bērnu dienas festivāls.
28.mai
Latvijā orķestra mūzika ir iecienīta. Mūzikas skolu pedagogi jaunajiem censoņiem ne tikai palīdz iemīlēt neaprakstāmo mūzikas un nošu pasauli, bet arī māca dzīves skolu.
28.mai
Svētdien, 26. maijā, pateicoties privātiem atbalstītājiem, Dzintara Dreiberga filmai “Tīklā. TTT leģendas dzimšana” tika filmētas vēsturiski nozīmīgas papildu ainas – “TTT” meistarvienības spēle pret PSRS stiprāko konkurentu “ASK”, stāsta Pēteris Rezņikovs no aģentūras “Deep White”.
25.mai
Mūziķu apvienība “Papīra lidmašīnas” 23. maija vakarā prezentēja savu debijas albumu “Turbulence”. Viņus atbalstīt ieradās arī grupas draugi un mūziķi – Arstarulsmirus, “Citi zēni”, Aivo Oskis, Laura Raila un citi.
24.mai
«Es saprotu, ka mūsdienās māksliniekam noteikti par kaut ko ir jāiestājas – jābūt «par» vai «pret», ir jānāk ar lozungiem. Bet es melotu pati sev, ja ietu ar lozungiem un mēģinātu kādam kaut ko iestāstīt. Jā, man ir savs viedoklis par dažādām tēmām, man ir sava politiskā pārliecība, bet gleznošana man ir svēta lieta. Tā ir cita pasaule, un tas ir mans patvērums,» saka māksliniece Anita Arbidāne.
23.mai
Ar ziediem, gaismu virtenēm, skaistu mūziku un iedvesmojošiem vārdiem ir aizritējis 2024. gada Forums “LĪDERE”.
23.mai
Ogres Vēstures un mākslas muzejā vēl līdz 6. jūnijam ir iespēja apskatīt poļu mākslinieces Lauras Makabresku izstādi «Mierinājums».
23.mai
Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Ļaha un Laicāne, “Teiksma” un “Teiksmiņa”, Siksna un “Tranzīts”, “Sinfonietta Rīga” un “Raxtu Raxti”.