Kāpēc pat ēdamas sēnes var būt bīstamas veselībai?

© Vladislavs Proškins/F64

Ne visi produkti, ko mēs regulāri ēdam, ir tik droši, kā daudzi cilvēki domā, raksta thevoicmag.ru.

Sēnes

Šeit varētu domāt, ka runa ir tikai par indīgajām sēnēm, bet nē. Fakts ir tāds, ka pat ēdamās sēnes, piemēram, baravikas vai šampinjoni, var būt bīstamas veselībai.

Izrādās, sēnēs mēdz uzkrāties toksiskas vielas, un, jo vecāka sēne, jo bīstamāka tā ir.

Tāpēc nav ieteicams ēst pāraugušas sēnes, jo olbaltumvielu šķelšanas galaprodukti ir bīstami un var izraisīt saindēšanos.

Dzīvesstils

Sojas siers tofu, ko tradicionāli gatavo no sojas pupiņām un šķidruma, kas paliek pēc sāls izņemšanas no jūras ūdens (nigari), satur visas neaizvietojamās aminoskābes, kas atrodamas gaļā, mājputnu gaļā, olās, zivīs un piena produktos, bet bez holesterīna, jo tas ir uz augu bāzes.