virtuve

2.jūl 2012
Kontrolēt sāls daudzumu un lietot to mazāk, nekā pierasts, nav viegls uzdevums. Tas galvenokārt saistīts ar ieradumu, no kura grūti atbrīvoties. Taču, ja sāls lietošana saistīta ar veselības problēmām, tad nekas cits neatliek, kā ierobežot tā patēriņu.
25.jun 2012
Redīsus visbiežāk pierasts ēst uz sviestmaizes, salātos, izmantot arī aukstā zupā, tā tajos saglabājas vērtīgās vielas. Taču tos var pasniegt arī kā karsto uzkodu, vārīt un pat cept kā kartupeļus.
18.jun 2012
Baziliku ir grūti nepamanīt dārzā vai tirgū, jo tā spēcīgā, ne ar ko citu nesajaucamā smarža jūtama jau pa gabalu, patīk vai nepatīk.
12.jun 2012
Gaļa ir viens no produktiem, ko uzturā lieto bieži. Vislabākais variants to pagatavot dienā, kad tā ir nopirkta. Tomēr gaļu jāmāk pareizi sagatavot.
7.jun 2012
Izsalkuma sajūta ir cieši saistīta ar lieko kilogramu uzkrāšanu un nespēju no tiem tikt vaļā. Te nav runa par īstu izsalkumu, kāds rodas, ja cilvēks patiešām sen nav ēdis, bet par gadījumiem, kad organisms ceļ viltus trauksmi.
1.jun 2012
Kad apēsti pērnie āboli un vēl nav sagaidītas pirmās vietējās zemenes, laiks rabarberu solo partijai. Šo brīdi nevajadzētu palaist garām, jo, kad rabarberi pāraug, kāti kļūst sīksti, stipri skābi un tajos ir tik daudz skābeņskābes, ka lietošana uzturā kļūst nevēlama.
31.mai 2012
Kad jaukā, siltā laikā plānojam draugu vai radu kopā nākšanu, dārza svētkus ar dejām, dažādām rotaļām un atrakcijām, lēkāšanu uz batuta un citām saistošām, aktīvām nodarbēm, noteikti jāparūpējas, lai krājumā būtu pietiekami daudz bezalkoholisku dzērienu, ar ko veldzēt slāpes.
31.mai 2012
Tofu sieru var nosaukt par vienu no universālākajiem un ekonomiskākajiem olbaltumvielu produktiem, kādi vien vispār ir pieejami. Lai pagatavotu tofu, parasti izmanto nigari, kas sastāv no kalcija sulfāta – dabiska minerāla, un sojas pupiņām.
23.mai 2012
Eiroparlamenta deputāte Sandra Kalniete atzīst, ka viņas mājas ir Latvijā, bet ilgstoši dzīvojot ārpus tās ar sajūtu, ka atrodas komandējumā. Svešumā esot, iepazinusi citu tautu virtuves tradīcijas, īpatnības un atklājusi jaunas garšas nianses.
18.mai 2012
Ikrus uzskata par tradicionālu un pierastu delikatesi, kuru kvalitāte atkarīga no zvejas apstākļiem, pagatavošanas, glabāšanas un transportēšanas.
11.mai 2012
Vītinātu gaļu, ko sagriež plānās šķēlēs, gatavo no praktiski jebkuras gaļas – liellopa, aļņa, vistas, tītara, strausa un medījumu, arī strausa gaļas, pievienojot sāli un garšvielas. To var ērti ņemt līdzi ceļojumos un pārgājienos.
23.apr 2012
«Esmu jau padzīvojies pa vairākiem televīzijas raidījumiem saistībā ar ēst gatavošanu. Man ļoti patīk to darīt. Atceros, ka bērnībā vectēvs gatavoja garšīgu kartupeļu sacepumu, apkaisot tos ar dažādām garšvielām un pievienojot gaļiņu. Laikam pateicoties šīm atmiņām, man vienmēr gribas eksperimentēt,» stāsta Leļļu teātra aktieris un vokāli instrumentālā ansambļa 7 dēli līderis Valdis Vanags.
20.apr 2012
Pētot jūras sāls sastāvu, zinātnieki nonākuši pie secinājuma, ka tajā ir gandrīz visi ķīmiskie elementi, kas mums pazīstami.
13.apr 2012
Pastilu uzskata par vienu no veselīgākajiem saldumiem, jo tajā ir maz tauku. Ja salīdzina ar zefīru, tad pastilā ir divas reizes mazāk cukura. Tai ir izteikta augļu garša un maigāka konsistence.
photo_camera
6.apr 2012
Olu krāsošana ir ļoti aizraujoša un radoša nodarbe, kurā parasti grib iesaistīties visa ģimene. Kāds tur brīnums, ja nokrāsots krietni vairāk olu, nekā iespējams vienkārši tāpat apēst.
4.apr 2012
Lai iepazīstinātu viesus ar mūsu kulināro mantojumu un atklātu rīdziniekiem negaidītas vietējo produktu garšas nianses, aicinām apmeklēt Rīgas restorānu nedēļu no 11.-22.aprīlim, kuras moto ir "Latvijas produkti pārsteidz."
21.mar 2012
Melnās plūmes īpaši izceļas žāvēto augļu daudzveidībā, un ne jau tikai tāpēc, ka palīdz cilvēkiem risināt dažādas vēdera problēmas. Žāvētas plūmes garšo tiem, kuriem par saldu šķiet rozīnes, dateles, papaijas un citi augļi, jo labas kvalitātes plūmei piemīt arī neliels patīkams skābumiņš.
photo_camera
16.mar 2012
Kopš pērnā gada vasaras Rīgā atvērts uzbeku virtuves restorāns Čaihana sato, kura interjera dizainā ietverti Austrumu elementi.
16.mar 2012
Pavasaris tuvojas straujiem soļiem, un arī ēdienkartē gribas vairāk svaiguma – salātu un zaļumu, kas izaudzēti vai izdiedzēti mājās uz palodzes.
15.mar 2012
Labākais veids, kā pārtikas produktus uzglabāt, ir tos sasaldēt. Straujā aukstuma iedarbībā praktiski pilnībā saglabājas sākotnējie produktā esošie vitamīni, uzturvērtība, konsistence un arī krāsa.