Tēja ir gards un veselīgs dzēriens, bet tikai ar noteikumu, kas tas ir pareizi pagatavots. Daudzi lielākoties pieļauj kļūdu, kas tēju pārvērš par organismam kaitīgu "360tv.ru".
Istabas puķes, kas novietotas biroja telpās, patiešām mazina stresa līmeni tur strādājošajiem, izpētījuši Hjogo universitātes zinātnieki Japānā, vēsta Relaxnews.
Daudzi pētījumi mums atgādina, ka veselīgi ieradumi, sabalansēts uzturs, sporta nodarbības, nesmēķēšana un alkohola kontrole palīdz mums dzīvot ilgāk. Taču tagad nosaukti precīzi skaitļi, par cik gadiem tad veselīga dzīvesveida piekritēji dzīvo ilgāk, vēsta medijs "Time".
Ķīnas zinātnieki projekta "China-PAR" ietvaros noskaidrojuši, kāda tēja pagarina mūža ilgumu. Projekts izveidots 1998.gadā un pēta sirds un asinsvadu slimību attīstības riskus, raksta "topnews.ru".
Šīs ziemas gripas sezonā ar gripu vai tās izraisītām komplikācijām miruši desmit pacienti, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati. Visi pacienti miruši stacionārajās ārstniecības iestādēs. Taču kopumā pacientu skaits ar gripas infekciju, kuri nonākuši slimnīcās, ir samazinājies.
Šobrīd ir zināmi vairāk nekā 100 elpceļu vīrusu paveidi, un tipiskajā vīrusu aktivitātes sezonā mums ir izredzes saslimt katrreiz ar citu – vienreiz tas ir rinovīruss, citreiz adenovīruss, gripas vīruss vai paragripas vīruss...
Dažreiz gaļa apnīk arī tās cienītājiem un ir pat ieteicams to nelietot katru dienu. Iepazīsti 6 gaļas aizstājējus, kas uzturvērtības un garšas ziņā nebūs sliktāki par tik iecinīto vistu, cūku vai liellopu.
Svētku laikā bieži vien pat gribot negribot ēdam pārāk daudz un ne pārāk veselīgi – patērējam vairāk našķu, arī alkoholu, smagākus ēdienus. Kādas ir visbiežākās sekas, ko izraisa šāda svētku ēdienkarte? Kā plānot savu ikdienas ēdienkarti veselīgi? Ieteikumos dalās eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Ilze Priedniece.
Visi zina, ka citroni ir mūsu imūnsistēmas vieni no lielākajiem labvēļiem. Īpaši šādos laikapstākļos. Būtībā citroni ir "aptieciņas", kas ikvienam no mums nepieciešamas, lai jau laicīgi novērstu dažādu nopietnu slimību rašanos. "Medical News Today" un "Edison Institute of Nutrition" norāda, ka citroni mūsu veselību uzlabo daudz un dāžados veidos.
Daudzus gadus čili pipari ir cienīti to veselīgo īpašību dēļ un jauns pētījums atklājis, ka tiem piemīt vēl kāda vērtīga ietekme uz mūsu veselību, vēsta medijs CNN.
Ziemas laikā visbiežāk dzirdam ieteikumus par C vitamīna lietošanu, taču tas nebūt nav vienīgais svarīgais vitamīns organisma imunitātes stiprināšanai un vispārējai veselībai. Tāpat teju ikviens būs dzirdējis par D vitamīna nozīmi, taču kā ir ar pārējiem taukos šķīstošajiem vitamīniem – A, E un K? Kādu funkciju tie veic mūsu organismā un kā tos uzņemt? Ieteikumos par taukos šķīstošajiem vitamīniem dalās BENU Aptiekas farmaceite Ilze Priedniece.
Vācu mediķi rūpīgi izpētīja faktorus, kas ietekmē liekā svara veidošanos un izstrādāja ieteikumus, kā efektīvi notievēt, nepieliekot milzīgas pūles, raksta "Focus".
Ēteriskās eļļas aromterapijā tika izmantotas jau senajās civilizācijās, bet mūsdienas tās tiek pielietotas daudz plašāk – dažādos preparātos medicīnā, kā smaržas uzlabotāji kosmētikā un niansētas garšas uzlabotāji pārtikas rūpniecībā. Ēteriskās eļļas labsajūtas uzlabošanai iespējams lietot arī mājas apstākļos. Vairāk par ēterisko eļļu labvēlīgo ietekmi uz organismu stāsta aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa.
Brūnais cukurs ir veselīgāks nekā baltais – tas ir apgalvojums, ko reizi pa reizei var dzirdēt no cilvēkiem, kuri mēģina ieviest savā ikdienā veselīgu uzturu. Par cukura lietošanu, dažādiem cukura un saldinātāju veidiem, to ietekmi uz mums un mītiem, kas saistīti ar šo tēmu, stāsta uztura speciāliste Liene Sondore un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes diabēta aprūpes māsa Jana Jaņeviča.
Uztura speciālisti, blogeri un sabiedrībā populāri cilvēki mēdz labrāt dalīties atziņās par veselīgu uzturu, nereti minot tādus superveselīgus produktus kā čia sēklas un godži ogas. Taču ne mazāk jaudīgas ir vietējās linsēklas un dzērvenes. Protams, šo produktu uzturvērtība nav identiska, taču galvenā veselīga uztura ideja ir tāda, ka jācenšas lietot pēc iespējas vairāk pašu zemes produktu, norāda Rimi veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.
Kurkuma tiek uzskatīta par garšvielu karalieni un ne velti - tā ne tikai piešķir ēdienam garšu un krāsu, bet labvēlīgi ietekmē arī mūsu veselību. Kurkuma nāk no Indijas, kur jau izsenis augstu tiek vērtētas arī tās ārstnieciskās īpašības.
Jāatzīst, ka olu ietekme uz mūsu veselību vienmēr tikusi apšaubīta, taču tagad to labās īpašība ir pierādītas dažādos veidos. Izrādās, ka ieteicamā šo produktu ikdienas deva ir 2-3 olas. Kopā ar portālu "Brightside" aplūkosim, kā tad olas palīdz mūsu erganismam.