Kas notiek ar mūsu organismu, kad atsakāmies no gaļas

© pixabay

Arvien vairāk cilvēku pievēršas veģetāram dzīvesveidam. Tāpēc ir būtiski ir saprast, kas notiek, kad izslēdzam kādu pārtikas grupu no savas ēdienkartes. Portāls "The List" atklāj, kā atteikšanās no gaļas produktiem ietekmē mūsu veselību.

pixabay

1. Organismam trūks vitamīni

Lai gan atteikšanās no gaļas daudzējādā ziņā organismu ietekmē pozitīvi, ir tomēr arī trūkumi šādam uzturam. Atsakoties no gaļas, papildu jālieto uztura bagātinātāji, kas nodrošina nepieciešamos vitamīnus, kurus parasti uzņemam ar gaļas palīdzību.

Neēdot gaļu, organismam trūkst cinka, tādejādi vājinās imūnsistēma, veicināti tiek atmiņas zudumi. Cinka trūkums ietekmē redzi un garšas izjūtu, veicina matu izkrišanu un niezi. Arī Omega-3 un B12 ir svarīgi uztura bagātinātāji, kuri atrodami gaļā.

Tādejādi ir vai nu jālieto aptiekās nopērkamie uztura bagātinātāji, vai uzturā noteikti jāiekļauj alternatīvas alternatīvas gaļai - zivis, pākšaugi, rieksti utt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

D vitamīns ir uzturviela, kas vitāli nepieciešama mūsu ķermenim, lai būtu veseli un justos labi. Par šī vitamīna deficītu organismā var liecināt vairākas veselības likstas. Lai tādās neiedzīvotos, svarīgi ir parūpēties par sevi, ēst veselīgu pārtiku, kurā ir D vitamīns, kā arī regulāri pārbaudīt to vai jums nav šī vitamīna deficīts, nododot asins analīzes.

Svarīgākais