Arvien vairāk cilvēku pievēršas veģetāram dzīvesveidam. Tāpēc ir būtiski ir saprast, kas notiek, kad izslēdzam kādu pārtikas grupu no savas ēdienkartes. Portāls "The List" atklāj, kā atteikšanās no gaļas produktiem ietekmē mūsu veselību.
Lai gan atteikšanās no gaļas daudzējādā ziņā organismu ietekmē pozitīvi, ir tomēr arī trūkumi šādam uzturam. Atsakoties no gaļas, papildu jālieto uztura bagātinātāji, kas nodrošina nepieciešamos vitamīnus, kurus parasti uzņemam ar gaļas palīdzību.
Neēdot gaļu, organismam trūkst cinka, tādejādi vājinās imūnsistēma, veicināti tiek atmiņas zudumi. Cinka trūkums ietekmē redzi un garšas izjūtu, veicina matu izkrišanu un niezi. Arī Omega-3 un B12 ir svarīgi uztura bagātinātāji, kuri atrodami gaļā.
Tādejādi ir vai nu jālieto aptiekās nopērkamie uztura bagātinātāji, vai uzturā noteikti jāiekļauj alternatīvas alternatīvas gaļai - zivis, pākšaugi, rieksti utt.