Tēja

20.okt
Mēs esam pieraduši domāt, ka siltie dzērieni nepieciešami tikai tad, kad saaukstējamies vai jūtamies nosaluši. Tomēr arvien vairāk pētījumu un arī seno kultūru pieredze rāda – siltums krūzītē labvēlīgi ietekmē ne tikai labsajūtu, bet arī gremošanas sistēmu. Silta tēja vai silts ūdens pēc ēdienreizes patiešām var palīdzēt organismam darboties harmoniskāk, īpaši gada vēsajos mēnešos.
12.okt
Reizēm viss, kas vajadzīgs, lai atrastu līdzsvaru, ir tase siltas tējas. Tā nav tikai dzēriens – tā ir sajūta, rituāls un neliels brīdis sev. Zāļu tējas var kļūt par īpašu pieredzi, ja tās gatavojam paši – ne tikai pēc garšas, bet arī pēc noskaņojuma. Aromterapijas un sajūtu vadīta pieeja palīdzēs izveidot maisījumu, kas runā ar mūsu ķermeni un prātu, raksta “mindbodygreen.com”.
3.okt
Ārsti brīdina, ka karstas tējas dzeršana var palielināt vēža risku, paziņoja medicīnas speciālisti Eiropas galvas un kakla vēža profilakses nedēļas laikā, raksta “Rzeczpospolita”.
27.sep
Novecošana nav tikai noteikts nodzīvoto gadu skaits - tā ietekmē arī mūsu orgānu, īpaši smadzeņu, veselību, tomēr ir veidi, kā varam šo procesu aizkavēt, arī ar mūsu ikdienas ēdienu un dzērienu izvēlēm, raksta “Eatingwell”.
13.sep
Žurnāls "Prevention" vaicāja uztura speciālistiem, kura tēja – melnā vai zaļā – ir veselīgāka un vai tā ir vislabākā jūsu veselības mērķu sasniegšanai.
6.sep
Ikdienas skrējiens un stress bieži atņem mums gan mieru, gan kvalitatīvu miegu. Lai gan daudzi izvēlas nomierinošas tējas no kumelītēm vai piparmētrām, arvien vairāk cilvēku atklāj arī baziliku kā dabisku palīgu nervu sistēmai. Šis aromātiskais augs nav tikai garšas akcents ēdienos – tas satur bioaktīvas vielas, kas palīdz samazināt stresa hormonu ietekmi, uzlabo noskaņojumu un veicina relaksāciju, raksta “Healthline.com”.
3.sep
Kad domājam par tasi tējas, bieži vien prātā nāk paciņa ar maisiņiem – ērti, ātri, pierasti. Bet, ja kādreiz esi nobaudījis īstu lapu tēju, visticamāk, pamanīji, ka tas ir pavisam cits stāsts – garšīgāks, aromātiskāks un arī veselībai draudzīgāks. Kāpēc tā? Skaidro eksperti no “McGill”.
12.aug
Zāļu tējas, kuras zaudējušas smaržu vai garšu, vai tām beidzies derīguma termiņš, ne vienmēr ir jāizmet. Pat pēc tam, kad aromāts vairs nav tik izteikts, tās var noderēt dažādos praktiskos veidos gan mājsaimniecībā, gan dārzā, iesaka “The Spruce”.
27.jun
Pēc negulētas nakts – vai tā bijusi svinīga, nemierīga vai vienkārši pārāk gara – ķermenis mostas noguris, prāts nemierīgs, un sajūta nav gluži laba. Šajā brīdī pirmais impulss bieži ir izdert tasīti kafijas, taču tā ne vienmēr ir īstā atbilde. Dažkārt ķermenim vajag ko maigāku – siltu, dabīgu tēju, kas nevis stimulē, bet atjauno, mitrina, nomierina un līdzsvaro. Un to iespējams pagatavot no augiem, kas aug tavā dārzā vai ir nopērkami tuvākajā veikalā. Kādu izvēlēties? Konsultē “Healthline.com”.
20.jun
Tējas zīmola "Whittard of Chelsea" eksperti atklāj, kāpēc tējas dzeršana karstās vasaras dienās ir daudz labāka par, piemēram, aukstu alu, lai atvēsinātos, raksta "Daily Star".
18.mai
Ne visi zina, bet lielveikalos, aptiekās un tiešsaistes tirdzniecības vietās pārdod tējas veidu, kas var būt ļoti kaitīgs veselībai.
2.mai
Tēja ir otrs populārākais dzēriens pasaulē pēc ūdens. Un kafija daudziem no mums ir labākais, kā vienkārši pamosties un pavadīt dienu. Bet, ja meklējat siltu (vai ledus aukstu) dzērienu, kas būtu labs un derētu arī veselībai, ko izvēlēties?
15.apr
Ekspertu grupa no Apvienotās Karalistes universitātēm ir izpētījusi tējas uzsildīšanas praksi mikroviļņu krāsnī, raksta dailymail.co.
13.apr
Ja jums patīk dzert tēju ar citronu, tad, iespējams, vēlēsieties uzzināt, kā to pareizi pagatavot - lielākā daļa cilvēku pieļauj kļūdu. Uzziniet, kā to darīt pareizi, lai jūs no tējas gūtu maksimālu labumu, saskaņā ar “TCH”.
13.apr
Tēja noteikti ir ļoti populārs dzēriens un cienītāju skaita ziņā ieņem otro vietu aiz kafijas. Runājot par šo produktu, mēs visbiežāk domājam zaļo vai melno tēju.
14.mar
Šķiet, ka visas zināmās tējas variācijas jau ir izmēģinātas - parastā melnā tēja, tēja ar citronu vai apelsīna šķēli, angļu tēja ar pienu. Tomēr izrādās, ka var pagatavot arī tēju ar sāli un sviestu. Vai ir vērts to izmēģināt, raksta “unian.net”.
11.mar
Tēja ir dzēriens, ko iecienījuši miljoniem cilvēku visā pasaulē, turklāt ir tik daudz tās šķirņu. Tējai ir daudz ieguvumu veselībai, un viens no tiem ir cukura kontroles uzlabošana, raksta “Eating Well”.
10.mar
Zaļā tēja un matcha var šķist diezgan līdzīgas, tomēr tās nav identiskas ne pēc garšas, ne pagatavošanas metodes un antioksidantu aktivitātes. Kur slēpjas atšķirība un kura ir veselīgāka, raksta “Realsimple”.
3.mar
Zinātnieki norāda, ka cilvēkiem, kuri dzer vairāk tēju, salīdzinot ar tiem, kas dzer tīru ūdeni, var būt mazāks sirds slimību risks, raksta “FoxNews”.
27.feb
Tā vietā, lai dzertu otro vai pat trešo kafijas tasi, labāk uzvārīt melno tēju - šis dzēriens satur ne tikai kofeīnu, bet arī papildu uzturvielas, kas palīdzēs paaugstināt enerģijas līmeni, uzlabos koncentrēšanos un atbalstīs garastāvokli, raksta “Eating Well”.