Tēja noteikti ir ļoti populārs dzēriens un cienītāju skaita ziņā ieņem otro vietu aiz kafijas. Runājot par šo produktu, mēs visbiežāk domājam zaļo vai melno tēju.
Tēju var pagatavot ne tikai no tējas koka lapām, bet arī daudziem citiem augiem. Kādu tas var pārsteigt, bet tējas pagatavošanai ir piemērotas pat Olea europaea lapas, tas ir koks, kura augļus sauc par olīvām.
Kā stāsta profesore Evandželīna Mandziorisa no Dienvidaustrālijas universitātes, tēja no šī koka lapām satur milzīgu daudzumu antioksidantu, neskatoties uz to, ka pašās olīvās to nav daudz.
Šī dzēriena sastāvā ietilpst hidroksitirozols, luteolīns, apigenīns.
Visas šīs vielas efektīvi bloķē oksidatīvos procesus mūsu organismā, kas bojā šūnas, kas dažos gadījumos noved pie vēža un sirdsdarbības traucējumiem.