Ekspertu grupa no Apvienotās Karalistes universitātēm ir izpētījusi tējas uzsildīšanas praksi mikroviļņu krāsnī, raksta dailymail.co.
Marks Miodowniks, Londonas Universitātes koledžas materiālu zinātnes un sabiedrības profesors, mikroviļņu tēju sauc par "šausmīgu" un saka, ka tā ietekmē dzēriena garšu. Vienīgais, kas "sliktāks" par mikroviļņu krāsnī uzkarsētu tēju, ir lidmašīnā pasniegta kafijas tase, saka eksperts.
Galvenais iemesls, kāpēc to nevajadzētu uzsildīt, ir tas, ka tā negaršos.
Tikmēr profesors Kriss Buds no Bātas Universitātes Matemātikas zinātņu katedras teica, ka ir pilnīgi pareizi tēju sildīt mikroviļņu krāsnī, jo ūdens ir labs mikroviļņu vadītājs un konvekcijas strāvas tējā nodrošina vienmērīgu siltuma sadali. Tomēr jābūt uzmanīgiem, jo keramikas krūzes var kļūt ļoti karstas.