Zinātnieki izskaidrojuši, kāpēc nekad nevajadzētu sildīt tēju mikroviļņu krāsnī

© Foto: pixabay.com

Ekspertu grupa no Apvienotās Karalistes universitātēm ir izpētījusi tējas uzsildīšanas praksi mikroviļņu krāsnī, raksta dailymail.co.

Marks Miodowniks, Londonas Universitātes koledžas materiālu zinātnes un sabiedrības profesors, mikroviļņu tēju sauc par "šausmīgu" un saka, ka tā ietekmē dzēriena garšu. Vienīgais, kas "sliktāks" par mikroviļņu krāsnī uzkarsētu tēju, ir lidmašīnā pasniegta kafijas tase, saka eksperts.

Galvenais iemesls, kāpēc to nevajadzētu uzsildīt, ir tas, ka tā negaršos.

Foto: pixabay.com

Tikmēr profesors Kriss Buds no Bātas Universitātes Matemātikas zinātņu katedras teica, ka ir pilnīgi pareizi tēju sildīt mikroviļņu krāsnī, jo ūdens ir labs mikroviļņu vadītājs un konvekcijas strāvas tējā nodrošina vienmērīgu siltuma sadali. Tomēr jābūt uzmanīgiem, jo ​​keramikas krūzes var kļūt ļoti karstas.

Lasi arī: Kāpēc kafiju nevajag sildīt mikroviļņu krāsnī

Dzīvesstils

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais