Aukstajos mēnešos mūsu ķermenis mēdz vēlēties vairāk pārtikas, lai saglabātu siltumu, tāpēc vēlamies smagākiem ēdieniem. Viena lieta, kas var būt tik nomierinošs dzēriens, kā karstā šokolāde. Tikai tas, protams, nav veselīgākais, kā droši vien zināt.
Tumšā šokolāde un līdzīgi kakao produkti ir piesārņoti ar svinu un kadmiju - diviem neirotoksiskiem metāliem, kas ir saistīti ar vēzi, hroniskām slimībām un reproduktīvās un attīstības problēmām, atklāts jaunā pētījumā, raksta “CNN”.
Lietus lāsēm un īsiem zibens zibšņiem spītējot, ceturtdien Rīgā norisinājās “Laima” Šokolādes svētki, kas jau 12. gadu notiek par godu Šokolādes dienai. Pasākums notika bijušās “Laima” šokolādes ražotnes pagalmā Rīgā, Miera ielā 22 un “Laima” svētku apmeklētājus lutināja ne tikai ar gardu, bet arī ar dāsnu programmu.
Drīzumā veikalu plauktos varētu nonakt veselīgāka un ilgtspējīgāka šokolāde, jo Šveices zinātniekiem un šokolādes ražotājiem ir izdevies izstrādāt recepti, kas aizstāj cukuru ar augu pārstrādes pārpalikumiem.
Šokolāde var palīdzēt zaudēt svaru un novērst Alcheimera slimību - tā ir "barība prātam", apgalvo zinātnieki pēc jauna pētījuma par to, vai ir labi ēst saldumus un īpaši šokolādi, raksta "Journal of Functional Foods".
Pētnieks, profesors Masakazu Terauči no Tokijas kopā ar savu komandu veicis interesantu pētījumu, kurā noskaidrojās, ka šokolāde var atstāt pozitīvu iespaidu uz sievietēm pusmūžā, vēsta "The Sun".
Šokolādes vēsture un tās radīšana no kakao koka pupiņām ir meklējama senajos maiju laikos un pat vēl senākajos, olmeko cilšu laikos Meksikas dienvidos.
Noteikti nevienam vien ir gadījies aizmirst atvilktnē, plauktā vai jebkur citur kādu šokolādes tāfelīti, batoniņu, konfekti. Atverot vaļā iepakojumu pamanām, ka šokolāde kļuvusi balta jeb "nosirmojusi". Kāpēc tā un vai šādu šokolādi ir droši ēst?
Šonedēļ, 13. septembrī, tika atzīmēta Starptautiskā šokolādes diena. Saldumu eksperti atklāj, kāpēc nekādā gadījumā šokolādi nevajadzētu uzglabāt ledusskapī, vēsta "The Sun".
Vasara ir īstais laiks, kad mieloties ar gardiem augļiem un šokolādi. Tieši tāpēc jums noderēs šis pavisam vienkāršais triks, kā izveidot savu šokolādes "fondī".
Šokolāde ir daudzu cilvēku iecienīts našķis. Tāpēc daudziem ir grūti iedomāties, kā no šī našķa atteikties. Šokolādes izskaušana no ēdienkartes sākotnēji var šķist neiespējama. Bet kas notiks, ja vismaz mēnesi neēdīsiet šokolādi? Uzziniet, izlasot šo rakstu!
Šokolāde ir viens no pasaulē populārākajiem našķiem, kuru iemīļojuši daudzi cilvēki. Bet vai tā patiešām ir kaitīga figūrai, satur daudz kofeīna un piesātinātos taukus? Apkopojām astoņus populārākos mītus par šokolādi. Uzziniet, kā ir patiesībā!