Šokolāde

27.mai 2022
Itālijas šokolādes ražošanas uzņēmums "Ferrero" saistībā ar bažām par salmonellas baktērijām no tirdzniecības izņēmis vairāk nekā 3000 tonnu "Kinder" produktu, kompānijai radot vairāku desmitu miljonu eiro zaudējumus, franču laikrakstam "Le Parisien" pavēstīja "Ferrero" Francijas struktūrvienība.
21.mai 2022
ASV Nacionālā vēža institūtā Merilendā veikta pētījuma rezultāti liecinot, ka šokolāde var samazināt sirds slimību un vēža risku, raksta "The Sun".
11.apr 2022
Lieldienas nav iedomājamas bez olām. Ne tikai parastajām olām, bet arī tām, kas veidotas no šokolādes. Ieprieciniet bērnus un pagatavojiet milzu šokolādes olu!
8.jan 2022
Zinātnieki no Hārvardas universitātes veikuši pētījumu par tumšās šokolādes labvēlīgajām īpašībām. Kā izrādījās, šī produkta lietošana uzturā veicina jaunības saglabāšanu, ziņo Express.
12.dec 2021
Uztura speciāliste Marina Apletajeva norāda, ka šokolāde nav produkts, kas nepieciešams ikdienas uzturā, raksta "MedikForum".
11.dec 2021
Japāņu terapeits Juma Mori pavēstījis ko interesantu par šokolādi. Proti, viņaprāt, tiem cilvēkiem, kas regulāri iekļauj šo produktu uzturā, samazinās sirdslēkmes risks, vēsta žurnāls Diamond online.
30.okt 2021
Uztura speciāliste, Krievijas Federālās biomedicīnas aģentūras (FMBA) profesore Margarita Koroleva atklāja, ka šokolāde var uzlabot garastāvokli un uzmundrināt. Tas ir saistīts ar triptofānu, vielu, kas veicina endorfīnu jeb "laimes hormonu" veidošanos, vēsta radio Sputnik.
8.aug 2021
Austrāliešu dietoloģe Lienna Vorda (Leanne Ward) uzskata, ka šokolādi var ēst katru dienu, taču – nelielos daudzumos.
4.mai 2021
Šis būs mazliet "grēcīgs" nasķis, ar kuru sevi palutināt pie rūgtas kafijas vai tējas tases.
11.apr 2021
Austrālijas uztura speciāliste Rebeka Gavtorna kliedē mītu par veselīgo šokolādi. Par to ziņo Daily Mail.
9.mar 2021
Arī 2021. gadā neapstājas un turpina pilnveidoties, gādājot par iecienīto produktu ražošanu, atbilstoši kvalitātes standartiem, kā arī rada vēl nebijušas inovācijas Latvijas tirgū.
7.mar 2021
Krievijas uztura speciāliste Jeļena Solomatina atklājusi, kā pareizi ēst šokolādi, lai gūtu no šī garduma vislielāko labumu, raksta "lenta.ru".
6.mar 2021
Krievijas uztura speciāliste Jeļena Solomatina atklājusi maksimālo šokolādes daudzumu, ko var ēst dienas laikā, raksta "lenta.ru".
13.feb 2021
Mūsdienu zinātne ir atradusi maz pierādījumu par šokolādes libido stimulējošajām īpašībām. Neatkarīgi no tā, svētku svinētājiem šokolāde saglabā pievilcību.
30.jan 2021
Šokolāde, kā izrādās, var būt ne tikai lielisks gardums, bet arī labs priekšmets interesantam trikam!
17.jan 2021
Šķidrums, kurā ir konservētas pupiņas vai zirņi, parasti tiek izliets. Taču šo šķidrumu, ko sauc par aquafaba, var izmantot kulinārijā kā olu baltuma aizstājēju. Neviens no tiem, kuriem devu garšot šos cepumus, nespēja uzminēt visas sastāvdaļas. Šokolādi un mandeles lielākā daļa sagaršoja, bet, kad teicu, ka tajos ir arī šķidrums no konservēto zirņu burciņas, gandrīz visi neticīgi grozīja galvu.
12.jan 2021
Kas vēl labāk ziemā palīdzēs sasildīties un sajust īsteni romantisku noskaņojumu, kā silts šokolādes dzēriens ar piparmētru svaiguma akcentu? Izbaudi!
5.jan 2021
"2020.gads mums bija slikts gads," sacīja Čakste, piebilstot, ka uzņēmuma ieņēmumos nozīmīga komponente ir dāvanas un tūrisms.
3.jan 2021
Šo šokolādes glazūru varēsi izmantot savām svētku kūkām. Turklāt tas nemaz nav tik sarežģīti, kā sākumā varētu šķist.
12.dec 2020
Ziemassvētku laiks ir ne tikai brīnuma gaidīšanas, kopā būšanas laiks, bet arī sevis lutināšanas laiks, gaidot grandiozākos gada svētkus. Tāpēc lai apmierinātu kāro zobu, izmēģinam pagatavot svētku šokolādes ar savu garšu!