Šokolāde

9.dec 2023
Gards un interesants deserts Ziemassvētku laikam. Čiekurus var gatavot kopā ar bērniem, ļaujot vaļu viņu fantāzijai.
22.nov 2023
Noteikti nevienam vien ir gadījies aizmirst atvilktnē, plauktā vai jebkur citur kādu šokolādes tāfelīti, batoniņu, konfekti. Atverot vaļā iepakojumu pamanām, ka šokolāde kļuvusi balta jeb "nosirmojusi". Kāpēc tā un vai šādu šokolādi ir droši ēst?
30.sep 2023
Šī ir pavisam vienkārša recepte, kā vien no trim sastāvdaļām pagatavot gardas šokolādes konfektes.
17.sep 2023
Šonedēļ, 13. septembrī, tika atzīmēta Starptautiskā šokolādes diena. Saldumu eksperti atklāj, kāpēc nekādā gadījumā šokolādi nevajadzētu uzglabāt ledusskapī, vēsta "The Sun".
11.jūl 2023
Vasara ir īstais laiks, kad mieloties ar gardiem augļiem un šokolādi. Tieši tāpēc jums noderēs šis pavisam vienkāršais triks, kā izveidot savu šokolādes "fondī".
18.feb 2023
ASV saldumu ražotnē noticis nervus kutinošs incidents, kas par laimi neizvērtās letāli diviem ražotnes darbiniekiem, ziņo "Daily Star".
3.jan 2023
Ieprieciniet gan savas, gan citu garšas kārpiņas ar šīm apetelīgajām šokolādes konfektēm.
6.okt 2022
Šokolāde ir daudzu cilvēku iecienīts našķis. Tāpēc daudziem ir grūti iedomāties, kā no šī našķa atteikties. Šokolādes izskaušana no ēdienkartes sākotnēji var šķist neiespējama. Bet kas notiks, ja vismaz mēnesi neēdīsiet šokolādi? Uzziniet, izlasot šo rakstu!
1.aug 2022
Šokolāde ir viens no pasaulē populārākajiem našķiem, kuru iemīļojuši daudzi cilvēki. Bet vai tā patiešām ir kaitīga figūrai, satur daudz kofeīna un piesātinātos taukus? Apkopojām astoņus populārākos mītus par šokolādi. Uzziniet, kā ir patiesībā!
30.jun 2022
Pasaulē lielākajā šokolādes rūpnīcā Beļģijā atklāta salmonellas baktērija, ceturtdien paziņojis uzņēmums "Barry Callebaut".
27.mai 2022
Itālijas šokolādes ražošanas uzņēmums "Ferrero" saistībā ar bažām par salmonellas baktērijām no tirdzniecības izņēmis vairāk nekā 3000 tonnu "Kinder" produktu, kompānijai radot vairāku desmitu miljonu eiro zaudējumus, franču laikrakstam "Le Parisien" pavēstīja "Ferrero" Francijas struktūrvienība.
21.mai 2022
ASV Nacionālā vēža institūtā Merilendā veikta pētījuma rezultāti liecinot, ka šokolāde var samazināt sirds slimību un vēža risku, raksta "The Sun".
11.apr 2022
Lieldienas nav iedomājamas bez olām. Ne tikai parastajām olām, bet arī tām, kas veidotas no šokolādes. Ieprieciniet bērnus un pagatavojiet milzu šokolādes olu!
8.jan 2022
Zinātnieki no Hārvardas universitātes veikuši pētījumu par tumšās šokolādes labvēlīgajām īpašībām. Kā izrādījās, šī produkta lietošana uzturā veicina jaunības saglabāšanu, ziņo Express.
12.dec 2021
Uztura speciāliste Marina Apletajeva norāda, ka šokolāde nav produkts, kas nepieciešams ikdienas uzturā, raksta "MedikForum".
11.dec 2021
Japāņu terapeits Juma Mori pavēstījis ko interesantu par šokolādi. Proti, viņaprāt, tiem cilvēkiem, kas regulāri iekļauj šo produktu uzturā, samazinās sirdslēkmes risks, vēsta žurnāls Diamond online.
30.okt 2021
Uztura speciāliste, Krievijas Federālās biomedicīnas aģentūras (FMBA) profesore Margarita Koroleva atklāja, ka šokolāde var uzlabot garastāvokli un uzmundrināt. Tas ir saistīts ar triptofānu, vielu, kas veicina endorfīnu jeb "laimes hormonu" veidošanos, vēsta radio Sputnik.
8.aug 2021
Austrāliešu dietoloģe Lienna Vorda (Leanne Ward) uzskata, ka šokolādi var ēst katru dienu, taču – nelielos daudzumos.
4.mai 2021
Šis būs mazliet "grēcīgs" nasķis, ar kuru sevi palutināt pie rūgtas kafijas vai tējas tases.
11.apr 2021
Austrālijas uztura speciāliste Rebeka Gavtorna kliedē mītu par veselīgo šokolādi. Par to ziņo Daily Mail.