Šobrīd tik populārajā “Dubaijas šokolādē” atrastas bīstamas vielas - saskaņā ar “Der Spiegel”, šī delikatese, kas tiek pozicionēta kā augstākās kvalitātes šokolāde, satur kancerogēnas vielas.
Tiek atzīmēts, ka Vācijas patērētāju organizācija “Stiftung Warentest” uz laboratoriju nosūtīja sešas dažādas “Dubaijas šokolādes” tāfelītes. Rezultāti lielākoties bija neapmierinoši.
"Neviena no pārbaudītajām “Dubaijas šokolādes” tāfelītēm nepiedāvāja izcilu kvalitāti vai īpašu garšas pieredzi, kas attaisnotu dažkārt augsto cenu. Gluži pretēji - divas “Dubaijas šokolādes” bija pat ievērojami piesārņotas ar kaitīgām vielām," sacīja “Stiftung Warentest”.
Pārbaudē tika izmantotas šokolādes tāfelītes, kuru cena bija no 7 eiro līdz 25 eiro par 100 gramiem. Četrus no sešiem produktiem nedrīkstētu pārdot, jo sastāvdaļu saraksti un informācija par uzturvērtību bija nepareiza vai nepilnīga. Dažos gadījumos trūka arī obligātās informācijas alerģijas slimniekiem.
Daži paraugi "skaidri" saturēja 3-monohlorpropāndiolu un glicidilēteri - šie taukainie piesārņotāji bieži atrodami rafinētā palmu eļļā un tiek uzskatīti par potenciāli kancerogēniem. “Le Damas” produkts bija arī "ievērojami" piesārņots ar aflatoksīniem - kancerogēnu, kas bieži sastopams pistācijās.
"No šokolādes ēšanas nevajadzētu gaidīt nekādas sekas veselībai. Taču šādi secinājumi par kaitīgo vielu klātbūtni nav savienojami ar solījumu par augstu kvalitāti," uzsvēra “Stiftung Warentest”.