EKSPERIMENTS: Šokolādes čiekuri

© cookbook.ilaipa.lv

Gards un interesants deserts Ziemassvētku laikam. Čiekurus var gatavot kopā ar bērniem, ļaujot vaļu viņu fantāzijai.

Sastāvdaļas:

  • Cepumi: 180 g
  • Sviests: 50 g
  • Kafijas krējums: 50 g
  • Kakao gliemežvāki (sausās brokastu pārslas): 100 g
  • Pūdercukurs: 30 g

Pagatavošana

Cepumus sadrupina līdz iespējami viendabīgākai konsistencei. Sadrupinātos cepumos iemaisa sviestu un 10% saldo krējumu (kafijas krējumu). To var aizstāt arī ar pienu. Ja čiekuriņi prasās saldāki, masai pieliek nedaudz pūdercukuru.

Masai jāsanāk tādai, lai to var mīcīt ar rokām un no tās veidot figūriņas. Tāpēc drošāk ir saldo krējumu pievienot pakāpeniski, lai masa nesanāk par mitru.

No masas izveido konusus, kuros sasprauž šokolādes gliemežvāciņus. Čiekuru zvīņu veidošanu sāk no augšas, liekot klāt pa vienam gliemežvākam.

Gatavus ieliek ledusskapī sastingt.

Kad tie sacietējuši, tos apkaisa ar pūdercukuru.

Avots: Cookbook.ilaipa

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais