Šokolādes svētkos lietus ļāva atvēsināties, nevis traucēja

© Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Lietus lāsēm un īsiem zibens zibšņiem spītējot, ceturtdien Rīgā norisinājās “Laima” Šokolādes svētki, kas jau 12. gadu notiek par godu Šokolādes dienai. Pasākums notika bijušās “Laima” šokolādes ražotnes pagalmā Rīgā, Miera ielā 22 un “Laima” svētku apmeklētājus lutināja ne tikai ar gardu, bet arī ar dāsnu programmu.

Visiem šokolādes mīļiem bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kas bija paredzētas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tāpat grupas “Vēstulēs”, “Kautkaili” un mūziķis Chris Noah kuplināja svētku muzikālo programmu, ļaujot apmeklētājiem izdejoties lietū, kā arī dziedāt līdzi skanīgajām dziesmām.

Dmitrijs Suļžics/MN

Savukārt “Willa Teātris” ar savu izrādi “Limonāde” priecēja pašus mazākos svētku apmeklētājus, ļaujot izsmieties pēc sirds patikas. Taču vakara gaitā par mūziku rūpējās DJ Kārlis Ķilkuts.

Atpakaļ bērnībā

SIA “Orkla Latvija” komunikācijas vadītāja Laura Bagātā par pasākumu stāsta, ka par spīti izaicinošajiem laikapstākļiem ir prieks, ka Šokolādes svētki noritēja veiksmīgi un pulcēja tik lielu interesentu skaitu.

Dmitrijs Suļžics/MN

“Nešaubīgi, ka brīvdabas pasākums lietus laikā ir izaicinājums, bet šā gada vasara mūs lutina ar siltu laiku un lietus bija tikai atsvaidzinošs elements. Arī savos sociālajos tīklos aicinājām apmeklētājus parūpēties par atbilstošu apģērbu un paņemt līdzi kādu lietusmēteli vai lietussargu.

Īpašs prieks bija par bērniem, kuri varēja bezrūpīgi izbaudīt gan vakara programmu, gan bērnības prieku - lēkāšanu pa peļķēm.

Dmitrijs Suļžics/MN

Vakara noslēgumā laikapstākļi jau lutināja un noslēdzām svētkus ar vasarīga vakara sajūtu. Ļoti ceram, ka “Laima” Šokolādes svētkus izbaudīja ikviens un ar prieku tiksimies nākamajā gadā.”

Mazliet no vēstures

1995.gadā Starptautisko šokolādes dienu pirmoreiz atzīmēja šokolādes mīļi Francijā, bet šodien šie saldie svētki ir iecienīti visā pasaulē, arī Latvijā.

Dmitrijs Suļžics/MN

Kopš 2012. gada “Laima” ir ieviesusi Starptautiskās šokolādes dienas svinību tradīciju Latvijā, ik gadu priecējot Rīgas iedzīvotājus un viesus ar aizvien aizraujošiem svētkiem.

Dmitrijs Suļžics/MN

Papildus tam, ASV šokolādes dienu svin ievērojami biežāk - trīs reizes gadā: 11.jūlijā Starptautisko šokolādes dienu, bet 7. jūlijā un 28. oktobrī - Nacionālās šokolādes dienas

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais