Ideālā braunija noslēpums - meistaru knifiņi lieliskam desertam

© Pexels.com

Braunijs jeb šokolādes kūka ir daudzu cilvēku iecienīts saldais ēdiens, taču ne vienmēr tos izdodas pagatavot perfekti. Izdevums “Express” atklāj, kādas sastāvdaļas uzlabos šo saldēdienu, lai tas vienmēr izdotos nevainojami.

Tiek atzīmēts, ka labākais veids, kā padarīt braunijus izcili mīkstus, gaisīgus un mitrus, ir pavisam vienkāršs - jāpievieno maisījumam vairāk šokolādes.

"Ja jūsu braunijs vienmēr iznāk sauss, nav pietiekami salds vai ir pārāk ciets, varat to mainīt, izmantojot šo vienkāršo padomu. Lai iegūtu perfektu mīkstu un sulīgu konsistenci, varat vienkārši pievienot vairāk šokolādes," teikts rakstā.

unsplash.com

Turklāt daži maiznieki uzskata, ka produkta pufīgumu var palielināt, mīklā papildus iesitot olu. Viņi arī iesaka receptē esošo ūdeni aizstāt ar pienu - arī tas palielinās brauniju krēmīgumu.

Nākamais knifiņš, ko maiznieki iesaka izmēģināt, ir negriezt brauniju, kamēr tas nav pilnībā atdzisis. Tas ir nepieciešams, lai saglabātu produkta mitrumu un blīvu tekstūru, apliecina eksperti.

unsplash.com

Daži maiznieki arī iesaka izmantot labākas kvalitātes šokolādi, kas, viņuprāt, piešķir aromātu, saldumu un rada krēmīgāku tekstūru.

Speciālisti nosauca arī citas sastāvdaļas, kuras var pievienot brauniju kvalitātes uzlabošanai - piemēram, jūras sāls pievienošana rada kontrastu un uzlabo garšu, savukārt kafijas pievienošana padarīs garšu bagātīgāku un dziļāku.

Dzīvesstils

Ikviens, kurš ir izmēģinājis vienas un tās pašas smaržas kopā ar draugu vai radinieku, iespējams, ir pamanījis – aromāts uz katra ādas ir atšķirīgs. Tas nav nejaušība, bet gan ķīmijas un bioloģijas rezultāts. Smaržas mijiedarbojas ar mūsu ādu, hormonālo fonu, dzīvesveidu un pat uzturu, tāpēc viena un tā pati pudelīte var radīt ļoti atšķirīgu iespaidu uz dažādiem aromāta nēsātājiem! Kā izvēlēties smaržas tieši jums? Skaidro “fragrantica.com” eksperti.

Svarīgākais