Pipars cienā draugus ar šokolādi no kafijas biezumiem

© Foto: publicitātes

Virtuves huligāns Pipars sabiedrībā ir pazīstams ar savu eksperimentēšanas dabu. Viņš labprāt rada receptes, kas liek pārsteigumā brīnīties.

Tāda arī ir šī recepte, šokolāde, ko Pipars nosaucis par draugu šokolādi. Un īpaši ir tas, ka šeit slepenā sastāvdaļa ir kafijas biezumi.

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS

200 g tumšā šokolāde 70% 2 ēd.k. rieksti (lazdu rieksti, mandeles, makadāmijas rieksti) 2 ēd.k. kokosa skaidiņas 1 ēd.k. kafijas biezumi 1/2 ēd.k. kakao pulveris (bez cukura)

Foto: publicitātes

PAGATAVOŠANA

1.Šokolādi salauž mazākos gabalos un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Vēl karstai šokolādei piejauc klāt kafijas biezumus un kakao.

2.Uz paplātes izklāj cepamo papīru un uzlej izkausēto šokolādi. Pārkaisa ar riekstiem (riekstus var sasmalcināt) un kokosa skaidiņām. Noliek vēsā vietā sacietēt.

3.Tad salauž mazākos gabalos un pasniedz.

Padoms

Aizvērtā traukā un vēsā vietā var glabāt 1 mēnesi.

Lasi arī: Kabaču vafeles

Dzīvesstils

«Kad, studējot uzņēmējdarbību, sapratu, ka daudz vairāk varētu sasniegt mūzikā, šī sajūta man nāca kā atvieglojums –, ka esmu atradis savu aicinājumu un ieguvis brīvību. Brīvību sapņot,» saka operdziedātājs Edgars Ošleja. Viņš kļuvis par Raimonda Paula jauno favorītu.