Virtuves huligāns Pipars sabiedrībā ir pazīstams ar savu eksperimentēšanas dabu. Viņš labprāt rada receptes, kas liek pārsteigumā brīnīties.
Tāda arī ir šī recepte, šokolāde, ko Pipars nosaucis par draugu šokolādi. Un īpaši ir tas, ka šeit slepenā sastāvdaļa ir kafijas biezumi.
Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS
200 g tumšā šokolāde 70% 2 ēd.k. rieksti (lazdu rieksti, mandeles, makadāmijas rieksti) 2 ēd.k. kokosa skaidiņas 1 ēd.k. kafijas biezumi 1/2 ēd.k. kakao pulveris (bez cukura)
PAGATAVOŠANA
1.Šokolādi salauž mazākos gabalos un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Vēl karstai šokolādei piejauc klāt kafijas biezumus un kakao.
2.Uz paplātes izklāj cepamo papīru un uzlej izkausēto šokolādi. Pārkaisa ar riekstiem (riekstus var sasmalcināt) un kokosa skaidiņām. Noliek vēsā vietā sacietēt.
3.Tad salauž mazākos gabalos un pasniedz.
Padoms
Aizvērtā traukā un vēsā vietā var glabāt 1 mēnesi.
Lasi arī: Kabaču vafeles