Šokolāde

17.aug
Virtuves huligāns Pipars sabiedrībā ir pazīstams ar savu eksperimentēšanas dabu. Viņš labprāt rada receptes, kas liek pārsteigumā brīnīties.
1.aug
Tumšā šokolāde un līdzīgi kakao produkti ir piesārņoti ar svinu un kadmiju - diviem neirotoksiskiem metāliem, kas ir saistīti ar vēzi, hroniskām slimībām un reproduktīvās un attīstības problēmām, atklāts jaunā pētījumā, raksta “CNN”.
12.jūl
Lietus lāsēm un īsiem zibens zibšņiem spītējot, ceturtdien Rīgā norisinājās “Laima” Šokolādes svētki, kas jau 12. gadu notiek par godu Šokolādes dienai. Pasākums notika bijušās “Laima” šokolādes ražotnes pagalmā Rīgā, Miera ielā 22 un “Laima” svētku apmeklētājus lutināja ne tikai ar gardu, bet arī ar dāsnu programmu.
1.jun
Drīzumā veikalu plauktos varētu nonakt veselīgāka un ilgtspējīgāka šokolāde, jo Šveices zinātniekiem un šokolādes ražotājiem ir izdevies izstrādāt recepti, kas aizstāj cukuru ar augu pārstrādes pārpalikumiem.
5.apr
Šokolāde var palīdzēt zaudēt svaru un novērst Alcheimera slimību - tā ir "barība prātam", apgalvo zinātnieki pēc jauna pētījuma par to, vai ir labi ēst saldumus un īpaši šokolādi, raksta "Journal of Functional Foods".
30.mar
Amanda Ozoliņa Instagram ir pazīstama kā kūku karaliene, kas, pateicoties savai 10 gadu pieredzei, dalās ar dažādām receptēm, zināšanām un iedvesmu.
13.feb
Pasaules kakao cenas ir sasniegušas jaunu rekordaugstu līmeni, jo sausie laikapstākļi kaitē ražai Rietumāfrikā, ziņo bbc.com.
6.jan
Pētnieks, profesors Masakazu Terauči no Tokijas kopā ar savu komandu veicis interesantu pētījumu, kurā noskaidrojās, ka šokolāde var atstāt pozitīvu iespaidu uz sievietēm pusmūžā, vēsta "The Sun".
11.dec 2023
Šokolādes vēsture un tās radīšana no kakao koka pupiņām ir meklējama senajos maiju laikos un pat vēl senākajos, olmeko cilšu laikos Meksikas dienvidos.
9.dec 2023
Gards un interesants deserts Ziemassvētku laikam. Čiekurus var gatavot kopā ar bērniem, ļaujot vaļu viņu fantāzijai.
22.nov 2023
Noteikti nevienam vien ir gadījies aizmirst atvilktnē, plauktā vai jebkur citur kādu šokolādes tāfelīti, batoniņu, konfekti. Atverot vaļā iepakojumu pamanām, ka šokolāde kļuvusi balta jeb "nosirmojusi". Kāpēc tā un vai šādu šokolādi ir droši ēst?
30.sep 2023
Šī ir pavisam vienkārša recepte, kā vien no trim sastāvdaļām pagatavot gardas šokolādes konfektes.
17.sep 2023
Šonedēļ, 13. septembrī, tika atzīmēta Starptautiskā šokolādes diena. Saldumu eksperti atklāj, kāpēc nekādā gadījumā šokolādi nevajadzētu uzglabāt ledusskapī, vēsta "The Sun".
11.jūl 2023
Vasara ir īstais laiks, kad mieloties ar gardiem augļiem un šokolādi. Tieši tāpēc jums noderēs šis pavisam vienkāršais triks, kā izveidot savu šokolādes "fondī".
18.feb 2023
ASV saldumu ražotnē noticis nervus kutinošs incidents, kas par laimi neizvērtās letāli diviem ražotnes darbiniekiem, ziņo "Daily Star".
3.jan 2023
Ieprieciniet gan savas, gan citu garšas kārpiņas ar šīm apetelīgajām šokolādes konfektēm.
6.okt 2022
Šokolāde ir daudzu cilvēku iecienīts našķis. Tāpēc daudziem ir grūti iedomāties, kā no šī našķa atteikties. Šokolādes izskaušana no ēdienkartes sākotnēji var šķist neiespējama. Bet kas notiks, ja vismaz mēnesi neēdīsiet šokolādi? Uzziniet, izlasot šo rakstu!
1.aug 2022
Šokolāde ir viens no pasaulē populārākajiem našķiem, kuru iemīļojuši daudzi cilvēki. Bet vai tā patiešām ir kaitīga figūrai, satur daudz kofeīna un piesātinātos taukus? Apkopojām astoņus populārākos mītus par šokolādi. Uzziniet, kā ir patiesībā!
30.jun 2022
Pasaulē lielākajā šokolādes rūpnīcā Beļģijā atklāta salmonellas baktērija, ceturtdien paziņojis uzņēmums "Barry Callebaut".
27.mai 2022
Itālijas šokolādes ražošanas uzņēmums "Ferrero" saistībā ar bažām par salmonellas baktērijām no tirdzniecības izņēmis vairāk nekā 3000 tonnu "Kinder" produktu, kompānijai radot vairāku desmitu miljonu eiro zaudējumus, franču laikrakstam "Le Parisien" pavēstīja "Ferrero" Francijas struktūrvienība.