Sīpoli var palikt svaigi diezgan ilgu laiku, taču, uzglabājot to nepareizā vietā, tie var vai nu sabojāt blakus esošos produktus, vai arī paši ātri sapelēt, raksta “express.co.uk”.
“Kad domājat par ādas kopšanas sastāvdaļām, sīpoli un sīpolu sula var nebūt pirmā izvēle, kas nāk prātā, taču sīpoli ir pilni ar antioksidantiem, fitoķīmiskiem un antibakteriāliem līdzekļiem. Turklāt sīpoliem ir daudz priekšrocību, lai ādas stāvoklis uzlabotos,” raksta healthline.com.
Vai vēlaties pagatavot gardu un iespaidīgu uzkodu, kas būs hīts jebkurā mielastā? Tad noteikti jāpamēģina sīpolu gredzeni! Kraukšķīgi, zeltaini, piesātināti ar garšvielu aromātu – tie garšos jau no pirmā kumosa!
Šie ir vieglie gurķu salāti ar sarkanajiem sīpoliem un vienkāršāko etiķa mērci. Šī ir viena no gardākajām gurķu salātu receptēm, inspiredtaste.net. Gurķu salātu recepte prasa tikai 6 sastāvdaļas. Tas ir tik vienkārši un garšo viegli un atsvaidzinoši. Pateicoties etiķa mērcei, šie salāti ir bez laktozes un bez majonēzes.
Daudzi varbūt tam nepiekrīt, bet liela daļa cilvēku nespēj iedomāties ēst gatavošanu bez sīpoliem. Tiem var rast daudz un dažādus pielietojumus. Bet vai zinājāt, ka tos ieteicams turēt pie gultas?
Nav šaubu, ka šefpavārs Gordons Remzijs ir īsts profesionālis, tāpēc viņa padomiem ir vērts sekot. Šefpavārs dalās ar pavisam vienkāršu triku, kā viegli sagriezt sīpolus!
Burkānu un sīpolu cenas, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaugušas par vairākiem desmitiem procentu, taču tuvākajā laikā vairs nav gaidāms to kāpums, norāda Latvijas Augļu un dārzeņu tirgotāju asociācijas (LADTA) valdes priekšsēdētājs Uldis Jaunzems.
Filipīnās sīpoli kļuvuši neticami dārgi. Pēc vietējo iedzīvotāju domām, šis dārzenis tagad ir zelta vērts un grezns ēdiens, ko retais var atļauties, raksta portāls "Postimees".
Sīpols var nebūt ikviena mīļākais dārzenis, taču tam piemīt daudz vērtīgu īpašību, kas var atstāt pozitīvu ietekmi uz veselību. Sīpoli satur daudz šķiedrvielu un antioksidantu. Tie ir arī bagāti ar B un C vitamīniem, dzelzi, kāliju, fosforu, kalciju un mangānu. Kā arī tas ir labs mazkaloriju dārzenis, aptuveni 100 grami sīpola satur 45 kalorijas.
Kā atklāj dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs, 7. maijs ir diena, kad jāstāda sīpoli, jo tad tie izaugs lieli un labi saglabāsies. Taču šogad tas jādara, kad norietējusi saule.
Sīpolus mēs ikdienā visbiežāk izmantojam kulinārijā. Gatavojot dažāda veida ēdienus un pievienojot tiem klāt sīpolus, varam iegūt patīkamu garšu. Tomēr sīpoli ir plaši pielietojami ne tikai kulinārijā, bet arī mājsaimniecībā, skaistumkopšanā un labas veselības nodrošināšanā.
Šīs vasaras savdabīgie apstākļi dārzeņus bieži liek novākt agrāk nekā parasti. Daudzi dārzkopji nu jau noņēmuši sīpolu ražu un spriež, ka sausumam ir arī savas priekšrocības – sīpoliem neuzbrūk miltrasa un nav problēmu ar žāvēšanu, kaut arī tie nesasniedz maksimālu lielumu un garšo mazliet sīvāk.
Mākslinieku slimības dēļ, gaidāmais grupas "Sīpoli" 22.februāra koncerts koncertzālē Palladium tiek pārcelts uz 7.martu. Visas iegādātās biļetes būs derīgas pārceltā koncerta apmeklēšanai.