Ātra sīpolu karamelizēšana ar cepamo sodu

© Foto: pixabay.com

Vai sīpolu karamelizēšana patiešām aizņem piecas minūtes vai tomēr tas ir nepatiesi? Ja vēlaties skaistus brūnus sīpolus, kādus pasniedz kā piedevu restorānos, būs jāstāv pie pannas, maisot sīpolus 45 minūtes līdz pat stundai. Protams, tas nav gluži sarežģīts darbs un dod daudz laika, lai plānotu jaunas receptes.

Bet, lai iegūtu karamelizētus sīpolus, var pievienot sīpoliem nedaudz cepamās sodas un paveikt šo darbu 10 minūtēs, ja vien piekrīt citai tekstūrai.

Greisa Vallo, šefpavāre un recepšu veidotāja ēdienu blogam “Tastefully Grace”, apstiprināja: “Cepamā soda paaugstina sīpolu pH līmeni, kas paātrina Maillarda reakciju, kas karamelizētiem sīpoliem piešķir dziļu krāsu un garšu. Ar šķipsniņu cepamās sodas sīpoli ātrāk apbrūnē, saīsinot gatavošanas laiku.” Cepamā soda padara sīpolus mazāk skābus un sārmainākus, kas palīdz tiem apbrūnēt daudz ātrāk.

Kā karamelizēt sīpolus ar cepamo sodu

Foto: pixabay.com

Tātad, kā pareizi karamelizēt? Greisa Vallo stāsta, ka pietiks ar nelielu daudzumu sodas. “Izmantojiet tikai šķipsniņu, apmēram ⅛ tējkarotes uz 450 gr sīpolu, un iemaisiet to sākumā, kamēr sīpoli sautējas. Tas ne tikai apbrūnina, bet arī ātri mīkstina sīpolu struktūru.”

Tas ir tikai neliels daudzums cepamās sodas, bet tas ir viss, kas nepieciešams, lai paveiktu darbu ātrāk.

Vienkārši jābūt uzmanīgiem, lai nepievienotu sodu pārāk daudz vai negatavotu tos pārāk ilgi. Šefpavāre brīdina: "Pārspīlēta gatavošana piešķir sīpoliem mīkstu tekstūru un nepatīkamu metālisku vai ziepjainu garšu."

Taču, ja vien esat uzmanīgi un izmantojat dažus citus karamelizācijas padomus (piemēram, izvairāties no plānām pannām, gatavojat lielā karstumā, varbūt pat izmantojat ūdeni), var iegūt saldus, ievārījuma garšas sīpolus ātrāk nekā jebkad.

Svarīgākais