Sīpols var nebūt ikviena mīļākais dārzenis, taču tam piemīt daudz vērtīgu īpašību, kas var atstāt pozitīvu ietekmi uz veselību. Sīpoli satur daudz šķiedrvielu un antioksidantu. Tie ir arī bagāti ar B un C vitamīniem, dzelzi, kāliju, fosforu, kalciju un mangānu. Kā arī tas ir labs mazkaloriju dārzenis, aptuveni 100 grami sīpola satur 45 kalorijas.
Kā atklāj dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs, 7. maijs ir diena, kad jāstāda sīpoli, jo tad tie izaugs lieli un labi saglabāsies. Taču šogad tas jādara, kad norietējusi saule.
Sīpolus mēs ikdienā visbiežāk izmantojam kulinārijā. Gatavojot dažāda veida ēdienus un pievienojot tiem klāt sīpolus, varam iegūt patīkamu garšu. Tomēr sīpoli ir plaši pielietojami ne tikai kulinārijā, bet arī mājsaimniecībā, skaistumkopšanā un labas veselības nodrošināšanā.
Šīs vasaras savdabīgie apstākļi dārzeņus bieži liek novākt agrāk nekā parasti. Daudzi dārzkopji nu jau noņēmuši sīpolu ražu un spriež, ka sausumam ir arī savas priekšrocības – sīpoliem neuzbrūk miltrasa un nav problēmu ar žāvēšanu, kaut arī tie nesasniedz maksimālu lielumu un garšo mazliet sīvāk.
Mākslinieku slimības dēļ, gaidāmais grupas "Sīpoli" 22.februāra koncerts koncertzālē Palladium tiek pārcelts uz 7.martu. Visas iegādātās biļetes būs derīgas pārceltā koncerta apmeklēšanai.