Šalotes smalcināšanas noslēpums: ātri un skaisti

© Foto: pixabay.com

Šalotes, pieticīgs, bet dārgs sīpola brālēns, ko nevar vienkārši sasmalcināt bez atšķirības un zināšanām.

Varētu domāt, ka šalotes ir tikai mazāki sīpoli — un zināmā mērā tie arī ir. Bet, lai gan sīpoli un šalotes pieder pie dekoratīvo sīpolu dzimtas, pēdējie ir vairākas reizes dārgāki nekā pirmie, jo tie ir daudz mazāk izturīgi un grūtāk audzējami. Tas viss nozīmē, ka, ja jums ir daži no šiem maigas garšas mazajiem skaistuļiem, tad vēlēsities ar tiem izturēties pareizi.

Bet neuztraucieties: labākais veids, kā sagriezt šos sīpolus, arī ir diezgan vienkāršs. Konstantīns Delnero, kuram ir neticami foršs amats — galvenais asmeņu virsnieks uzņēmumā Seido Knives, skaidro thetakeout.com, ka viss, kas nepieciešams, ir šefpavāra nazis, nedaudz auksta ūdens un nedaudz tehnikas.

"Labi uzasināts šefpavāra nazis ir labākā izvēle šalotes smalcināšanai," saka Delnero. "Asmens platums, kā arī izliekums ir noderīgi kontrolētai šūpošanas kustībai, kas nepieciešama vienmērīgiem un smalkiem griezumiem." Runājot par to, kā vajadzētu sākt šalotes griešanu, Delnero ir sniedzis konkrētus norādījumus.

Sāciet, pārgriežot šalotes sīpolu uz pusēm no kāta līdz saknei (pārliecinoties, ka sakne paliek neskarta abās pusēs) / Foto: pixabay.com

"Sāciet, pārgriežot šalotes sīpolu uz pusēm no kāta līdz saknei (pārliecinoties, ka sakne paliek neskarta abās pusēs)," viņš saka. "Pēc tam novietojiet plakano pusi uz griešanas dēļa un veiciet horizontālus griezumus (no kāta līdz saknei) visā šalotes sīpola garumā (bet atkal, negrieziet cauri saknei)." Pabeidziet, veicot vertikālus griezumus perpendikulāri iepriekšējiem. Vienkārši!

Noteikti nomazgājiet šalotes sīpolus — un izvairieties no saknes griešanas

Foto: Pexels.com

Tomēr process nav pilnīgi drošs. Pēc Konstantīna Delnero teiktā, ir svarīgi vispirms nomazgāt šalotes sīpolus. "Pirms sākat griešanu, noskalojiet šalotes sīpolus zem auksta ūdens, lai noņemtu atlikušos netīrumus," viņš skaidro. Neviens negrib iekost gardos salātos un nogaršot atliekas no jebkuras saimniecības, no kuras nāca sastāvdaļas, vai ne?

Turklāt Delnero iesaka izvairīties no šalotes saknes pārgriešanas galā. "Sakne ir tā daļa, kas satur kopā šalotes slāņus, kas atvieglo griešanas procesu."

Tātad, tagad, kad zināt, kā sasmalcināt šalotes sīpolu, cik smalku malto gaļu vēlaties? Delnero vēlreiz sniedz noderīgu padomu: "Ja plānojat pasniegt šalotes ēdienā neapstrādātas, ieteicams tās sagriezt smalkāk, lai garša sadalītos vienmērīgāk un novērstu kodienus ar pārāk izteiktu šalotes garšu vai kraukšķīgumu."

Foto: Pexels.com

Tas ir ideāli piemērots kaut kam līdzīgam kā salāti vai pat kaut kam līdzīgam kā čimičuri steikam. Tomēr ar gatavotiem ēdieniem ir citādi. "Lielāks maltais gaļas gabals ir pieņemams, jo šalotes sīpols gatavošanas laikā mīkstināsies un labāk sajauksies ar citām garšām," atzīmē Delnero.