Sīpolu gredzeni ir klasiska uzkoda, kas var uzlabot jebkuru maltīti un kļūt par iecienītu cienastu ballītēs vai ģimenes pasākumos. Pagatavojiet tos mājās, izmantojot mūsu vienkāršo recepti.
SASTĀVDAĻAS:
2 lieli sīpoli
1 glāze miltu
1 glāze rīvmaize
2 olas
1 tējkarote paprika
sāls un pipari pēc garšas
augu eļļa dziļai cepšanai
PAGATAVOŠANA:
- Sīpolu sagatavošana: sīpolus nomizo un sagriež apmēram 1 cm platos gredzenos. Atdala gredzenus atsevišķos elementos, lai tie nesaliptu.
- Panējuma pagatavošana: bļodā sakuļ olas ar šķipsniņu sāls un pipariem. Citā bļodā sajauc miltus ar papriku, sāli un pipariem. Trešajā bļodā ieliek rīvmaizi.
- Panēšana: katru sīpolu apviļā miltos, pēc tam iemērc olu maisījumā un visbeidzot apviļā rīvmaizē. Pārliecinās, ka gredzeni ir vienmērīgi pārklāti ar rīvmaizi.
- Cepšana: uzkarsē augu eļļu dziļā pannā vai fritē līdz 180°C. Uzmanīgi nolaidiet sagatavotos sīpolu gredzenus karstā eļļā un apcepiet līdz zeltaini brūnai garoziņai (apmēram 2-3 minūtes). Cep pa partijām, lai gredzeni nesaliptu kopā.
- Pasniegšana: gatavos sīpolu gredzenus novieto uz papīra dvieļa, lai notek liekie tauki. Pasniedz karstus ar iecienītāko mērci - kečupu, majonēzi.