Kraukšķīga uzkoda: sīpolu gredzeni

© Foto: pixabay.com

Sīpolu gredzeni ir klasiska uzkoda, kas var uzlabot jebkuru maltīti un kļūt par iecienītu cienastu ballītēs vai ģimenes pasākumos. Pagatavojiet tos mājās, izmantojot mūsu vienkāršo recepti.

SASTĀVDAĻAS:

2 lieli sīpoli

1 glāze miltu

1 glāze rīvmaize

2 olas

1 tējkarote paprika

sāls un pipari pēc garšas

augu eļļa dziļai cepšanai

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA:

  1. Sīpolu sagatavošana: sīpolus nomizo un sagriež apmēram 1 cm platos gredzenos. Atdala gredzenus atsevišķos elementos, lai tie nesaliptu.
  2. Panējuma pagatavošana: bļodā sakuļ olas ar šķipsniņu sāls un pipariem. Citā bļodā sajauc miltus ar papriku, sāli un pipariem. Trešajā bļodā ieliek rīvmaizi.
  3. Panēšana: katru sīpolu apviļā miltos, pēc tam iemērc olu maisījumā un visbeidzot apviļā rīvmaizē. Pārliecinās, ka gredzeni ir vienmērīgi pārklāti ar rīvmaizi.
  4. Cepšana: uzkarsē augu eļļu dziļā pannā vai fritē līdz 180°C. Uzmanīgi nolaidiet sagatavotos sīpolu gredzenus karstā eļļā un apcepiet līdz zeltaini brūnai garoziņai (apmēram 2-3 minūtes). Cep pa partijām, lai gredzeni nesaliptu kopā.
  5. Pasniegšana: gatavos sīpolu gredzenus novieto uz papīra dvieļa, lai notek liekie tauki. Pasniedz karstus ar iecienītāko mērci - kečupu, majonēzi.

Foto: pixabay.com

Dzīvesstils

Avokado ir auglis, kas ir ieguvis lielu popularitāti pēdējo gadu laikā - tas ir atrodams it visur, no brokastu grauzdiņiem līdz salātiem un gvakamoles mērcei. Tomēr kā to pareizi nogatavināt, ja veikalā iegādāts zaļš jeb negatavs auglis? Raksta “Express”.