šašliks

22.jun
Šašliks netiek uzskatīts par veselīgu ēdienu pagatavošanas metodes dēļ. Cepšanas procesā veidojas tauku sadegšanas un oksidēšanās produkti, kas ir kancerogēni, vēsta Medikforum.
22.jun
Grilētas gaļas ēšana kopā ar alkoholu var izraisīt nopietnas veselības problēmas, piemēram, akūtu pankreatītu. Par to runā gastroenteroloģe Natālija Paņina, vēsta Medikforum.
30.jun 2023
Lai katrā mājā pašu spēkiem izdotos pagatavot izcilu šašliku, noslēpumos un ieteikumos dalās izcilais šefpavārs Raimonds Zommers.
23.jun 2022
Ārsts Sergejs Homjakovs skaidroja, kā cepts šašliks var veicināt audzēju attīstību, vēsta Medikforum.
22.jun 2022
Krievijas šefpavārs un TV raidījumu vadītājs Vladimirs Pavlovs pastāstīja, ar kādām veselīgām alternatīvām var aizvietot šašliku, raksta "lenta.ru"
15.mai 2022
Ārsts Sergejs Homjakovs uzskata, ka nebūtu ieteicams ēst šašlika garozu, vēsta Medikforum.
21.jūl 2021
Aromātisks kvass, sīpoli un garšvielas padarīs gaļu ļoti garšīgu. Recepte paredzēta 1 kg cūkgaļas. Marinēšanas laiks – divas trīs stundas.
22.mai 2021
Uztura speciāliste Irina Morozova brīdina, ka iecienītās šašlika marinādes var kaitēt veselībai. Viņa intervijā Ukrainas laikrakstam Telegraph sacīja, ka marinādes uz etiķa un majonēzes bāzes var radīt veselības problēmas.
30.apr 2021
Uztura speciāliste, Krievijas Federālās medicīnas un bioloģijas aģentūras (FMBA) profesore Margarita Koroļeva granātābolu sulu nosaukusi par vienu no labākajām šašlika marinādēm, raksta "lenta.ru".
23.apr 2021
Uztura speciāliste Margarita Makuha uzskata, ka šis daudzu iecienītais ēdiens var paaugstināt testosterona un hemoglobīna līmeni asinīs, raksta "Life.ru".
21.apr 2021
Ar pavasara siltumu atnāk arī vēlme baudīt maltīti dārzā, āra terasē un citos zaļumos. Ja savu grileszonu esi atklājis, tad piedāvājam žurnāla "Māja" arhīvos atrastas, žurnālistes Inas Zelčas apkopotas šašliku marinades receptes.
1.mar 2021
Pavasara atnākšana nav tikai putnu dziesmas dabā un narcišu vai tulpju pušķis uz galda. Pavasaris, kā likums, katru gadu nāk arī ar izteiktu ceptas gaļas smaržu. Tāpēc pasludinu šašliku cepšanas sezonu par atklātu!
31.jūl 2020
Sociālajā tīklā Facebook savu sašutumu paudusi Tatjana, kura veikalā Jelgavā iegādājusies teju 700 gramus vistas šašlika no kura pusi bija vienkārši jāizmet, jo tajā bija kauli un vistas ādas strēmeles.
4.jūl 2020
Ja cilvēka ēdienkartē šašliks ir pārāk bieži, var rasties onokolģisko slimību attīstības risks. Tā pauda diotoloģe Marina Makiša Krievijas TV ēterā.
3.aug 2019
Kāds vīrietis vērsies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), parādot, cik briesmīgu šašliku iegādājies.
27.jūl 2019
Soctīklos kādu iedzīvotāju nepatīkami pārsteidzis "Rēzeknes gaļas kombināta" šašliks ķiploku mērcē.
5.jun 2019
Jau pavisam drīz pie durvīm klauvēs Jāņi un Līgo svētki, kad nodosimies garda ēdiena baudīšanai, dziesmām, ugunskura kuršanai, visvairāk - gaļas grilēšanai! Kādam labāk garšo paša marinēts šašliks, cits dod priekšroku grilsieram vai dārzeņiem, bet, lai kādus produktus arī izvēlētos, grilēšana ir aizraujošs process, kura gaitā var ļaut vaļu fantāzijai un atrast lieliskas garšu kombinācijas.
25.mai 2018
Raidījums "Bez Tabu" ziņo, ka kāds pircējs iegādājies šašliku iepakojumā, uz kura bija norādīts, ka preces sver 800 gramus. Tad, kad nosvērti gaļas gabali vien, svari rādījuši vien 540 gramus. Pircējs uzskata, ka notiek apzināta pircēju maldināšana.
14.apr 2018
Kāda sieviete brīdinājusi par Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem, kuri itkā, izmantojot dienesta stāvokli, uzdzīvo kafejnīcās.
31.jūl 2017
28.jūlijā neilgi pēc pulksten 19.00 Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki, patrulējot Purvciemā, pamanīja vienā no A. Deglava ielas piknika vietām kādu sievieti un vīrieti, kuri konfliktēja ar apkārtējiem.