Lai gan vasarā biežāk esam raduši pagatavot auksto biešu zupu, tomēr šoreiz piedāvājam recepti īpaši gardai un viegli pagatavojamai saldajai vasaras zupai.
Čatnijs no ērkšķogām sanāk gana pikants, to var izmantot pie visiem gaļas ēdieniem, pie mīkstajiem sieriem ar balto vai zilo pelējumu, siera kūkām vai uz svaigas maizes.
Dīvaini, bet fakts – laucinieki jāņogas par vērā ņemamām ogām nemaz neuzskata un ik gadu ražas pārbagātos krūmus parasti nolasa pašus pēdējos, kārtības labad, tā teikt. Daudziem šīs ogas šķiet apnikušas un garlaicīgas, taču, ja uz vispārzināmo paraugās no cita skatupunkta, izdodas atklāt jaunas un ļoti interesantas garšas nianses.
Svaigs gaiss, malkas šķilu sprakšķēšana ugunskurā un dūmu smarža, labs garastāvoklis, brīnišķīga kompānija un apetīti rosinošs virums katra bļodiņā, kas jau piepildīta un galdā celta, – vai var būt vēl vienojošāks noslēgums vienai draugu kopā sanākšanas reizei? Netraucē ne asais vējš, ne lietus, kas lien aiz apkakles un mēģina saldēt – uz ugunskura lielajā katlā vārītā baraviku zupa stāv pāri visam.