RECEPTE: Ķiršu ievārījums ar tumšo šokolādi

 
©Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Kamēr mūsmājās zaptes vārīju pēc desmitgadēs pārbaudītām receptēm, klasiski ieziemotie ķirši nereti aizķērās un pagraba plauktos nodzīvoja pat vairākus gadus, taču šīs receptes galarezultāts līdz pagrabam reizēm pat netiek…

SASTĀVDAĻAS:

1 kg no kauliņiem atbrīvotu ķiršu

100 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas

350 g ievārījuma cukura

1 paciņa vaniļas cukura

80 g rīvētas tumšās (70%) šokolādes

2 tējkarotes konjaka

½ tējkarote malta kanēļa

PAGATAVOŠANA: ber katliņā no kauliņiem atbrīvotos, gabaliņos sagrieztos ķiršus, ielej apelsīnu (vai greipfrūtu) sulu, pieber cukuru un vaniļas cukuru, samaisa un uz 3–4 stundām atstāj.

Ik pa brīdim apmaisot, ķiršus uz lēnas uguns uzvāra, turpina vārīt aptuveni piecas minūtes.

Pievieno šokolādi, kanēli, konjaku un maisa, līdz šokolāde izkūst.

Karstu ievārījumu pilda sterilās neliela tilpuma burciņās un aizvāko.

Uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.