RECEPTE: Pildītas kabaču laiviņas

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ar picai raksturīgām sastāvdaļām piepildītu kabaču vai cukini pusītes vienlīdz apetelīgas būs gan siltas, gan aukstas, tās iederēsies gan ikdienas maltītē, gan rotās jebkuru brīvdabas pasākumu mielasta galdu.

SASTĀVDAĻAS:

• 1 kabacis

• 3 tomāti

• 100 g rīvēta cietā siera

• 200 g žāvētas desas vai kūpināta šķiņķa

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• 4 ēdamkarotes tomātu mērces

• 1 ēdamkarote kapātu zaļumu

• sāls, pipari

PAGATAVOŠANA: nomazgā un gareniski uz pusēm pārgriež kabaci. Ar karoti izgrebj viduča mīkstumu. Izgrebto masu smalki sagriež (ja sēklas lielas, tās izņem). Tomātus sagriež nelielos gabaliņos, desu vai šķiņķi sagriež salmiņos. Kopā sajauc sasmalcinātos tomātus, tomātu mērci, desu vai šķiņķi, daļu rīvēta siera, sasmalcināto kabaču mīkstumu. Masai pievieno olīveļļu, sāli, piparus, visu izmaisa. Masu pilda izgrebtajās kabaču pusītēs, bagātīgi pārber ar rīvētu sieru. Pildītos kabačus kārto uz cepamplāts, kas izklāta ar ietaukotu foliju, liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep aptuveni 30 minūšu – līdz kabači mīksti (gatavību pārbauda, ar nazi iedurot kabacī). Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Izklaide

Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departaments Viesturdārzā pabeidzis vērienīgu bērnu rotaļu laukuma atjaunošanu un paplašināšanu, kuras laikā uzstādītas tautasdziesmu motīvos veidotas rotaļu iekārtas, labiekārtojuma elementi un ierīkoti ainaviski apstādījumi.

Svarīgākais