RECEPTE: Aprikožu ievārījums ar piedevām

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

2 kg augļu, ogu: rabarberi, aprikozes, banāni, kivi, āboli, zemenes

1 kg ievārījuma cukura

PAGATAVOŠANA: kaut arī rabarberus pēc Jāņiem uzturā lietot vairs neiesaka, dažu rabarbera kātu savārīšana ievārījumā nav kaitniecība. Rabarberu kātus nomizo, sagriež mazos gabaliņos. Aprikozēm noloba miziņu (gatavām tā labi iet nost bez blanšēšanas), mīkstumu arī sagriež gabaliņos. Kā piedevu uz aci ņem kādu banānu, kivi, ābolu – augļus notīra, sagriež gabaliņos. Ja dārzā vēl atrodama kāda zemene, ņem arī tās: ievārījums iegūs aromātu! Augļu un ogu masu samaisa, liek uz uguns un karsē, līdz parādās pirmais burbulis. Pievieno ievārījuma cukuru, izmaisa, uz lēnas uguns karsē 10 minūtes. Putas nosmeļ. Karstu pilda sterilos neliela tilpuma traukos un uzreiz aizvāko. Labi glabājas arī istabas temperatūrā.



Izklaide

Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departaments Viesturdārzā pabeidzis vērienīgu bērnu rotaļu laukuma atjaunošanu un paplašināšanu, kuras laikā uzstādītas tautasdziesmu motīvos veidotas rotaļu iekārtas, labiekārtojuma elementi un ierīkoti ainaviski apstādījumi.

Svarīgākais