RECEPTE: Aprikožu ievārījums ar piedevām

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

2 kg augļu, ogu: rabarberi, aprikozes, banāni, kivi, āboli, zemenes

1 kg ievārījuma cukura

PAGATAVOŠANA: kaut arī rabarberus pēc Jāņiem uzturā lietot vairs neiesaka, dažu rabarbera kātu savārīšana ievārījumā nav kaitniecība. Rabarberu kātus nomizo, sagriež mazos gabaliņos. Aprikozēm noloba miziņu (gatavām tā labi iet nost bez blanšēšanas), mīkstumu arī sagriež gabaliņos. Kā piedevu uz aci ņem kādu banānu, kivi, ābolu – augļus notīra, sagriež gabaliņos. Ja dārzā vēl atrodama kāda zemene, ņem arī tās: ievārījums iegūs aromātu! Augļu un ogu masu samaisa, liek uz uguns un karsē, līdz parādās pirmais burbulis. Pievieno ievārījuma cukuru, izmaisa, uz lēnas uguns karsē 10 minūtes. Putas nosmeļ. Karstu pilda sterilos neliela tilpuma traukos un uzreiz aizvāko. Labi glabājas arī istabas temperatūrā.



Izklaide

Pašmāju rekordu koncertu izziņošanas jomā sasniegusi grupa “Sudden Lights”: 15. novembrī tā ar dziesmu “eldorado” izziņoja savu līdz šim lielāko koncertu “Arēnā Rīga”, kas notiks… 2025. gada 15. novembrī.

Svarīgākais