RECEPTE: Ābolu krambls

© Fēlikss Sitņikovs, speciāli Mājai

Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis

Sastāvdaļas (12 porcijām):

• 444 g miltu,

• 264 g sviesta,

• 108 g cukura,

• 108 g auzu pārslu,

• 24 g kanēļa,

• 120 g cukura,

• 900 g ābolu.

Pagatavošana: nomizo un sagriež ābolus. Pievieno cukuru, kanēli, masu izmaisa, lai garšvielas viendabīgi sajaucas. Tad gatavo drumstalas – izkausē sviestu, tajā iejauc cukuru, miltus un auzu pārslas. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, līdz veidojas drumstalas. Tad mazos cepamos trauciņos liek 100 gramus ābolu masas, pa virsu 75 gramus drumstalu. Sagatavotās porcijas liek dziļajā pannā, kurā ieliets neliels daudzums ūdens, cep 180 grādu temperatūrā, līdz kļūst zeltaini brūnas.

Izklaide

Latvijas vadošā investīciju banka Signet Bank kopā ar grupu Prāta Vētra jūnijā uzsāka īpašu un emocionālu sabiedrības iesaistes kampaņu “Izstāsti savu stāstu par Prāta Vētru”. Tajā ikviens aicināts dalīties savā personīgajā atmiņā, kurā Prāta Vētras mūzika bijusi līdzās kā iedvesma vai pavadošais spēks. Līdz šim saņemti jau ap 190 stāstu, un katrs piektais no tiem ir saistīts ar mīlestību – attiecību sākumu, bildinājumiem vai kāzām.