RECEPTE: Ābolu krambls

© Fēlikss Sitņikovs, speciāli Mājai

Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis

Sastāvdaļas (12 porcijām):

• 444 g miltu,

• 264 g sviesta,

• 108 g cukura,

• 108 g auzu pārslu,

• 24 g kanēļa,

• 120 g cukura,

• 900 g ābolu.

Pagatavošana: nomizo un sagriež ābolus. Pievieno cukuru, kanēli, masu izmaisa, lai garšvielas viendabīgi sajaucas. Tad gatavo drumstalas – izkausē sviestu, tajā iejauc cukuru, miltus un auzu pārslas. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, līdz veidojas drumstalas. Tad mazos cepamos trauciņos liek 100 gramus ābolu masas, pa virsu 75 gramus drumstalu. Sagatavotās porcijas liek dziļajā pannā, kurā ieliets neliels daudzums ūdens, cep 180 grādu temperatūrā, līdz kļūst zeltaini brūnas.

Izklaide

Par “dziedošo policistu” Nikolaju Puzikovu latvju mūzikas aprindās stāsta labdabīgas anekdotes, viņš ir sinonīms muzikālajiem jokiem, taču tajā pašā laikā arī pastāvīga vērtība uz skatuves. Kurš vairs atceras, ar ko viņš savulaik bija kopā šovā “Talantu Fabrika”, bet Nikolajs joprojām ir pie mikrofona!

Svarīgākais