Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis
Sastāvdaļas (12 porcijām):
• 444 g miltu,
• 264 g sviesta,
• 108 g cukura,
• 108 g auzu pārslu,
• 24 g kanēļa,
• 120 g cukura,
• 900 g ābolu.
Pagatavošana: nomizo un sagriež ābolus. Pievieno cukuru, kanēli, masu izmaisa, lai garšvielas viendabīgi sajaucas. Tad gatavo drumstalas – izkausē sviestu, tajā iejauc cukuru, miltus un auzu pārslas. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, līdz veidojas drumstalas. Tad mazos cepamos trauciņos liek 100 gramus ābolu masas, pa virsu 75 gramus drumstalu. Sagatavotās porcijas liek dziļajā pannā, kurā ieliets neliels daudzums ūdens, cep 180 grādu temperatūrā, līdz kļūst zeltaini brūnas.