RECEPTE: Singapūras nūdeles

© Fēlikss Sitņikovs, speciāli Mājai

Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis

Sastāvdaļas:

• 30 g Āzijas kāposta pak choi

• 50 g sarkanās paprikas

• 5 g ķiploka

• 5 g svaiga ingvera

• ola

• 10 g baltā sīpola

• 300 g vārītas vistas filejas

• 150 g olu nūdeļu

• 15 g karija pulvera

• 20 ml sojas mērces.

Pagatavošana: sagatavo olu nūdeles – 10 minūtes uzbriedina karstā ūdenī. Tad sagatavo pārējās sastāvdaļas – sarīvē ķiploku, ingveru, kubiņos sagriež papriku, sagriež ceturto daļu Āzijas kāposta, sagriež šķēlēs ceturto daļu sīpola. Atsevišķā traukā sakuļ olu. Uzkarsētā pannā ātri apcep olu, pannā pievieno rīvētu ingveru, ķiploku un sīpolu, visu apcep. Pievieno karija pulveri. Garšvielu masai uz pannas pievieno papriku, Āzijas kāpostu, vistas fileju, uzbriedinātās olu nūdeles, pārlej ar sojas mērci un, ātri maisot, visu sautē. Kārto uz šķīvja.



Izklaide

Pēc grupas “bet bet” koncerta Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars” prezentēta Guntara Rača pirmā prozas grāmata – autobiogrāfiskais atmiņu stāsts “Trakais”. Pasākumu apmeklēja vairāki grāmatas varoņi, tostarp “Līvu” līderis Ainars Virga, kā arī vēl viens jaunības laika draugs Ivo Fomins.

Svarīgākais