RECEPTE: Singapūras nūdeles

© Fēlikss Sitņikovs, speciāli Mājai

Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis

Sastāvdaļas:

• 30 g Āzijas kāposta pak choi

• 50 g sarkanās paprikas

• 5 g ķiploka

• 5 g svaiga ingvera

• ola

• 10 g baltā sīpola

• 300 g vārītas vistas filejas

• 150 g olu nūdeļu

• 15 g karija pulvera

• 20 ml sojas mērces.

Pagatavošana: sagatavo olu nūdeles – 10 minūtes uzbriedina karstā ūdenī. Tad sagatavo pārējās sastāvdaļas – sarīvē ķiploku, ingveru, kubiņos sagriež papriku, sagriež ceturto daļu Āzijas kāposta, sagriež šķēlēs ceturto daļu sīpola. Atsevišķā traukā sakuļ olu. Uzkarsētā pannā ātri apcep olu, pannā pievieno rīvētu ingveru, ķiploku un sīpolu, visu apcep. Pievieno karija pulveri. Garšvielu masai uz pannas pievieno papriku, Āzijas kāpostu, vistas fileju, uzbriedinātās olu nūdeles, pārlej ar sojas mērci un, ātri maisot, visu sautē. Kārto uz šķīvja.



Izklaide

Režisora Ginta Zilbaloža animācijas filma "Straume" jeb "Flow" ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā Losandželosā ieguvusi Latvijas vēsturē pirmo "Oskaru", uzvarot kategorijā "Labākā pilnmetrāžas animācijas filma".

Svarīgākais