RECEPTE: Ābolu biezenis ar timiānu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Recepte brīvai improvizācijai: timiānu var aizstāt ar piparmētrām vai sarīvētu mārrutku. Biezeni var vārīt arī bez garšvielām un tās pievienot tikai īsi pirms pasniegšanas.

SASTĀVDAĻAS:

1 kg ābolu

100 ml ūdens

250 g ievārījuma cukura

timiāns

PAGATAVOŠANA:

ābolus nomizo, izņem sēklotnes un sagriež gabalos vai daivās.

Ūdenī izvāra ābolus mīkstus, masu sakuļ biezenī.

Pievieno cukuru un, nepārtraukti maisot, uzvāra.

Pēc garšas pievieno svaigu vai kaltētu timiānu.

Biezeni lej karstās, tīras burkās, aizvāko un uzglabā vēsumā.



Svarīgākais