Piedāvā Liepājas kafejnīca Darbnīca un šefpavārs Renārs Ķergalvis
Viena no visveselīgākajām ir burkānu kūka, kuras recepti kafejnīcas Darbnīca saimnieki piedāvāja žurnāla Māja lasītājiem. Tai ir izteikta garša – kanēlis, muskatrieksts un ingvers veido spēcīgu buķeti.
Sastāvdaļas:
• 230 g augu eļļas
• 260 g kviešu miltu
• 300 g burkānu
• 400 g brūnā cukura
• 100 gab. valriekstu,
• 5 olas
• 2 ēdamkarotes malta kanēļa
• 2 ēdamkarotes sodas
• puse ēdamkarotes malta muskatrieksta
• puse ēdamkarotes malta ingvera
Pagatavošana: sagatavo burkānus –nomizo un sarīvē. Visas sastāvdaļas liek bļodā un jauc ar mikseri, līdz izveidojas viendabīga masa. Gatavo masu sadala trīs formās (24 cm diametrā), uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem, 25 minūtes cep kūkas kārtas.
Sviesta krēms burkānu kūkai
Sastāvdaļas:
• 400 g sviesta
• 400 g pūdercukura
• 400 g krēmsiera
Pagatavošana: visas sastāvdaļas liek bļodā un puto, kamēr izveidojas viendabīga balta, spīdīga masa. Masu smērē starp burkānu vai citas kūkas gatavajām kārtām, kā arī pārklāj ar to gatavo kūku.