RECEPTE: Aveņu ievārījums ar ingveru un laimu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Aveņu ievārījums, ingvers un laims ir labi dabiskie ieroči cīņā pret saaukstēšanos. Apvienoti kopā, tie strādā ar trīskāršu efektu!

SASTĀVDAĻAS:

500 g aveņu

250 g ievārījuma cukura

3 tējkarotes svaigi rīvēta ingvera

1 laima sula un rīvēta miziņa

PAGATAVOŠANA: ja nepieciešams, noskalo avenes, pievieno ievārījuma cukuru, rīvētu ingveru, rīvētu laima miziņu un sulu. Vāra 3–6 minūtes, līdz ievārījuma konsistence kļūst biezāka. Rūpīgi nosmeļ putas. Pilda sterilās neliela tilpuma burciņās un aizvāko.

Uzglabā vēsā vietā.



Svarīgākais